Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μέχρι και 1,6 ευρώ το λίτρο μπορεί να φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης!

21 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εφιαλτικές προβλέψεις

http://img.protothema.gr/D9731674E591DDB7C366653C44B940F6.jpgΤους φόβους της για περεταίρω αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι η τιμή του δεν αποκλείεται να φθάσει στο 1,6 ευρώ το λίτρο.

Η ΟΒΕ με ανακοίνωσή της τάσσεται κατά της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κάνει λόγο για την δραματατική κατάσταση που επικρατεί ήδη στην αγορά καθώς «πολλές πολυκατοικίες και μεμονωμένοι καταναλωτές έλαβαν ήδη απόφαση να διακόψουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης».

«Σε πολλά μέρη της χώρας έχουν στραφεί σε άλλα καύσιμα με μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος είτε στην ατμόσφαιρα με τη ρύπανση είτε λόγω της ανεξέλεγκτης ξύλευσης και αποψίλωσης ολόκληρων δασών. Ταυτόχρονα οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές, από εικονικές εξαγωγές και εικονικούς εφοδιασμούς πλοίων με ατελώνιστο πετρέλαιο. Η επίκληση της αύξησης του ΕΦΚ ως μέσου πάταξης του λαθρεμπορίου, μόνο ως φύλλο συκής εισπρακτικών στόχων φαντάζει», αναφέρει η ΟΒΕ.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων δεν πρόκειται να κτυπηθεί αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου των ροών των καυσίμων σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τον καταναλωτή ενω για το επίδομα θέρμανσης αναφέρει ότι δεν θα καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών καθώς ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα το εισπράξουν.

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2012 at 11:47 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply