Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για 2η φορά αποκλεισμός του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)…

21 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο ρόλος των παραγωγικών φορέων καθίσταται όχι μόνο επίκαιρος αλλά και συμβουλευτικός στους τομείς της αρμοδιότητας τους. Έτσι λοιπόν, σε τοπικό επίπεδο έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς που έχει ως αρχικό στόχο την σύνδεση του αγροτικού χώρου με την επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση την συμβολή μείωση των δεικτών ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκε έντονη δραστηριότητα καταθέτοντας ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης τόσο για νέους ανέργους όσο και για Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες, σε τομείς που γνωρίζουμε ότι μπορούν να δώσουν προοπτική για απασχόληση και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής (Κλάδος Γούνας, Επιχειρηματικότητα Αγροτικός χώρος & ΑΠΕ).

Στοιχεία και αναλύσεις επιβεβαιώνουν συνεχώς την ανάγκη διασύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με τη μεταποίηση, την επιχειρηματικότητα και την εμπορία.

Στην προσπάθεια αυτή συμπράξαμε με φορείς όπως το ΕΒΕ Κοζάνης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γούνας, το Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, Δήμους και οργανώσεις Εθνικής εμβέλειας προσπαθώντας να συμβάλλουμε σε μια στοχευμένη και Διαπεριφερειακή αντιμετώπιση θεμάτων όπως η τοπική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας.

Δυστυχώς οι παραπάνω φορείς αποκλείστηκαν από Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης και στο σημείο αυτό εγείρονται σημαντικά ερωτήματα προς κάθε κατεύθυνση για τον τρόπο λειτουργίας των επιτελικών υπηρεσιακών μονάδων της Δημόσια Διοίκηση.

Εν κατακλείδι πρέπει να τονιστεί ότι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, το επιστημονικό τοπικό δυναμικό και οι νέοι της περιοχής δεν έχουν ανάγκη από πεπαλαιωμένες και παθογόνες πρακτικές που επιφέρουν αμφίβολα αποτελέσματα.

Βαγγέλης Σημανδράκος
Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ. & Περιφερειακός Σύμβουλος

This entry was posted on Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2012 at 13:03 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply