Έπεται κλιμάκωση με καταλήψεις ΧΥΤΑ, συλλαλητήρια και αιφνιδιαστικές δράσεις

Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο δήμο Κοζάνης.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης του γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ – ΟΤΑ), σύμφωνα με την οποία, χτες πραγματοποιήθηκαν συμβολικές καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων, οργανώνοντας – όπως υπογραμμίζει – «την αντίδρασή της στα νέα «βάρβαρα» μέτρα μείωσης των αποδοχών και των συντάξεων, αλλά και τη δρομολόγηση των απολύσεων στο δημόσιο, με πρώτη προτεραιότητα την Τ.Α., αλλά και την εκχώρηση – ξεπούλημα – βασικών αρμοδιοτήτων.

«Ο αγώνας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ενάντια στην τρόικα και τη συγκυβέρνηση, που μόνο σκοπό και στόχο έχουν την οικονομική κατάρρευση και εξαθλίωση όλων των συναδέλφων συνεχίζεται. Γι’ αυτό σήμερα έπειτα από απόφαση του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας μας, προχωράμε συμβολικά σε τρίωρη κατάληψη του δημαρχείου Κοζάνης, ενώ καταλήψεις των δημαρχείων γίνονται πανελλαδικά.

Είναι πλέον ξεκάθαρο – κι’ αυτό είναι μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους και την κοινωνία – πως μόνο με την παρέμβαση και συμμετοχή όλων μας θα μπορέσει ο αγώνας να έχει μία θετική έκβαση», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Στη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κοζάνης, Σάκης Τολιόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους προέτρεψε να συντονίσουν την πάλη τους με την πάλη όλων των εργαζομένων της χώρας, καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στην απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, στις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Ο Γ. Χριστοφορίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, καθώς, «η απόφαση του Γ.Σ. της ΠΟΕ – ΟΤΑ περιλαμβάνει σειρά κινητοποιήσεων ακόμη και αιφνιδιαστικών», όπως:

-Συμμετοχή στη γενική πανελλαδική 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου.
-Κατάληψη των ΧΥΤΑ όλης της χώρας και αποκλεισμό από την πρόσβαση απορριμματοφόρων.
-Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή για τον καθορισμό πολύμορφων απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας για κλιμάκωση και συνέχεια του αγώνα.
-Την προετοιμασία των εργαζομένων για πραγματοποίηση πολύπλευρων και έκτακτων δράσεων (συλλαλητήρια, καταλήψεις, συγκεντρώσεις κ.λ.π.), με κυρίαρχο στοιχείο τον αιφνιδιασμό.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ επισημαίνει πως «είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος εκβιασμός που προωθείται σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας πως «τα νέα μέτρα είναι αναγκαία για να σωθεί η χώρα και να μη βγούμε από την ευρωζώνη» δεν θα περάσει ούτε θα μας τρομοκρατήσει.

Γι’ αυτό και επειδή ο χρόνος τρέχει επικίνδυνα πρέπει άμεσα, ενωτικά, συντονισμένα και δυναμικά να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην προσπάθεια της τρικομματικής συγκυβέρνησης να ολοκληρώσουν με τον πιο «βάρβαρο» τρόπο την επίθεσή της και να συντρίψει το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε, δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν, οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.