Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο πειθαρχικό όσοι αστυνομικοί εκτελούν «θελήματα» στο πλαίσιο της φύλαξης προσώπων

20 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Διαταγή της ΕΛΑΣ

http://static.doldigital.net/webstatic/EA6F584925DCA66648C06E836C3A0684.jpgΔιαταγή για αντιμετώπιση του φαινομένου να μετατρέπονται οι αστυνομικοί σε υπαλλήλους και υπηρετικό προσωπικό προσώπων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί από την υπηρεσία τους ως συνοδοί για την προστασία τους εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Στη διαταγή επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός δεν επιτρέπεται να εκτελεί καθήκοντα οδηγού του προστατευόμενου προσώπου ή άλλες υπηρεσίες, πέραν εκείνων που ανάγονται στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Τονίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αστυνομικοί εκτελούν καθήκοντα οδηγού ή άλλα καθήκοντα που δεν συνδέονται με την αποστολή τους, θα αντικαθίστανται άμεσα και θα κινείται σε βάρος τους η πειθαρχική διαδικασία.

Στις περιπτώσεις αυτές η αρμόδια επιτροπή θα επανεξετάζει άμεσα την ανάγκη διατήρησης ή μη της συνοδείας ασφαλείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2012 at 20:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply