Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εισαγγελική έρευνα, για 33 βουλευτές που “πλούτισαν περίεργα”

Σεπτέμβριος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μια μεγάλη και τελευταία ευκαιρία για «κάθαρση» του πολιτικού συστήματος, ώστε να πάει μπροστά η χώρα, είναι η παρέμβαση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή, ο οποίος ζητά από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ερευνήσουν αν υπάρχει λίστα με 33 πολιτικούς που εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό.

Ο κ. Παντελής έδωσε εντολή στους συνάδέλφους του, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των 33 βουλευτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου. Σε περίπτωση που έτσι είναι, επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερεύνησαν περίπου 500 νυν και πρώην βουλευτές. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν διαφοροποιήσεις μεταξύ των ποσών που δηλώθηκαν και των εισοδημάτων τους σε 33 βουλευτές εν ενεργεία και πρώην.

Έτσι, τα όργανα του ΣΔΟΕ προχώρησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από όπου προέκυψε η λίστα των 33 υπόπτων βουλευτών.

Κι εδώ είναι το μεγάλο θέμα. Αν υπάρχει τέτοια λίστα τότε πρέπει να αποκαλυφθεί χωρίς φόβο και πάθος. Και αν υπάρχουν εμπεριστατωμένα στοιχεία να τιμωρηθούν οι πολιτικοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Είναι χρυσή ευκαιρία να δείξουν οι πολιτικοί πυγμή και να υπηρετήσουν πραγματικά το λαό.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του Antinews.gr,  υπάρχει τέτοια λίστα και υπάρχουν πολύ καυτά ονόματα. Θα τολμήσουν οι μεγαλόσχημοι που αρέσκονται σε υποσχέσεις για κάθαρση του πολιτικού συστήματος να βάλουν επιτέλους το μαχαίρι στο κόκκαλο;

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 20th, 2012 at 16:43 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply