Διακομματική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Συμφωνία ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΔΗΜΑΡ να μην αλλάξουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων

Δεν αλλάζουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όπως προέκυψε έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέτζος, ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης, και εκπρόσωποι του ΠαΣοΚ (Στ. Αγγελούδης) και της ΔΗΜΑΡ (Δ. Χατζησωκράτης).

Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε ένταση σε αρκετούς νομούς όπου τοπικοί βουλευτές αλλά και πολιτευτές, οι οποίοι είχαν λάβει σχετικές υποσχέσεις προεκλογικά, απαιτούσαν να γίνουν καρατομήσεις στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Όμως οι επόμενοι μήνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτούν οι εταίροι μας και ο χώρος της Υγείας είναι από εκείνους που σηκώνουν σημαντικό βάρος.

Στη διακομματική σύσκεψη η οποία συνεκλήθη με πρωτοβουλία του κ. Λυκουρέτζου, αποφασίστηκε να καλέσει η κυβέρνηση τις διοικήσεις των νοσοκομείων να συνεχίσουν απερίσπαστες το έργο τους. Αντικαταστάσεις διοικητών δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα αλλά με τη λήξη της θητείας τους και αφού προηγουμένως αξιολογηθεί το έργο τους. Πριν από τη σύσκεψη είχε προηγηθεί κύκλος διαβουλεύσεων του υπουργού Υγείας με στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ από τον χώρο της Υγείας.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.