http://img.protothema.gr/C9A723B27FFFD0D95F5CF1B571F4B7BE.jpgΣε απεργιακό κλοιό εισέρχεται τις επόμενες ημέρες η χώρα καθώς ολοένα και περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις και εργατικά συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στις περικοπές και στα δρομολογούμενα, νέα, επώδυνα οικονομικά μέτρα. Την αρχή κάνουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Πανελλαδική κατάληψη όλων των δημαρχείων την Τετάρτη

Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων έχει χαρακτηρισθεί η Τετάρτη από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Τις ώρες αυτές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας και να προετοιμασθεί η συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις». Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση για τα νέα μέτρα αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μικροεπαγγελματίες και κάθε κοινωνική ομάδα «που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων», προκειμένου να δημιουργηθούν «κοινωνικά μέτωπα σε τοπικό επίπεδο».

«Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα, βάρβαρα μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίμονος και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Γι αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον υπόθεση όλων μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους σε περίπτωση που υλοποιηθεί η σχεδιαζόμενη νέα μείωση των αποδοχών τους θα προχωρήσουν και οι  δικαστές και εισαγγελείς, όπως διεμήνυσαν τη Δευτέρα – πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους – στην κυβέρνηση. Ήδη, δικαστές και εισαγγελείς με απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους – κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ έως τη λήξη του ωραρίου τους (3 μ.μ.). Οι κινητοποιήσεις τους αυτές θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Στο «χορό» των κινητοποιήσεων έχει μπει και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών που αποφάσισε την αναβολή έως το τέλος Σεπτεμβρίου εκδίκασης και έκδοσης αποφάσεων φορολογικού αντικειμένου. Παράλληλα, έως και το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέχουν από τα καθήκοντά τους (κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10 πμ.. έως τη λήξη του ωραρίου).

Μέχρι την Πέμπτη «λουκέτο» και στο ΤΕΙ Αθήνας

Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα κατά τις ημέρες της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των σπουδαστών πρώτου εξαμήνου.
Οι καθηγητές του ΤΕΙ διαμαρτύρονται για τα οικονομικά προβλήματα που οδηγούν σε πλημμελή λειτουργία του ιδρύματος αλλά και για την επικείμενη μείωση των ειδικών μισθολογίων, τα οποία όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ έχουν διολισθήσει σε απαράδεκτα επίπεδα.

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη

Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, διεκδικώντας  να μην γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς τους, αλλά και διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.
Έτσι, την Πέμπτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία έως το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά. Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν εξόφληση των δεδουλευμένων, κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας και τη λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων. «Το πρόβλημα των Ναυπηγείων είναι σοβαρό και οξύ. Οι εργαζόμενοι μετά από 6 μήνες εξαθλίωσης το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο. Η Κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να δώσει οριστική και βιώσιμη λύση», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Στάση εργασίας λιμενεργατών την Πέμπτη

Στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, θα πραγματοποιήσουν στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Κλειστές οι εφορίες την Παρασκευή

Την Παρασκευή 21-09-2012 οι εφορίες της χώρας «κατεβάζουν ρολά» καθώς η Ομοσπονδία των εφοριακών  (ΠΟΕ-ΔΟΥ) εξήγγειλε πως συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στην οποία κατέρχονται όλα τα σωματεία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εφοριακοί έχουν προειδοποιήσει και για νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή 28/9, διαμαρτυρόμενοι για τη διάλυση των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών, την εφεδρεία και τους άδικους (όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ)  φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.