Δύο κτηνοτρόφους εξαπάτησαν δύο ζωέμποροι, οι οποίοι αγόρασαν βοοειδή, δίνοντας περίπου τα μισά χρήματα σε σχέση με το ποσό που συμφωνήθηκε.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης. Οι δύο υποψήφιοι αγοραστές, ένας 57χρονος ημεδαπός και μία 58χρονη ημεδαπή, πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του 68χρονου κτηνοτρόφου και της 66χρονης συζύγου του. Συμφώνησαν για την αγοραπωλησία εννέα μοσχαριών έναντι του ποσού των 4.000 ευρώ. Έδωσαν τα λεφτά στην 66χρονη κτηνοτρόφο, φόρτωσαν τα ζώα στο φορτηγό και έφυγαν.

Μετά την αποχώρηση ο κτηνοτρόφος μέτρησε τα χρήματα και τότε κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης, καθώς ήταν μόλις 2.500 ευρώ, αντί του συμφωνηθέντος ποσού των 4.000 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ζωέμπορος μέτρησε μπροστά στην κτηνοτρόφο τα χρήματα σε πενηντάρικα, αλλά φαίνεται ότι είχε ταχυδακτυλουργικές ικανότητες, αλλιώς δεν εξηγείται κατέβαλε το μισό ποσό.

Ο 57χρονος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, στην οποία έδωσε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και των απατεώνων. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης άρχισαν την αναζήτηση του αυτοκινήτου, το οποίο εντόπισαν στα διόδια του Πολυμύλου και το ακινητοποίησαν στη Βέροια.

Συνελήφθησαν οι ζωέμποροι και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και τα εννέα βοοειδή αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.