Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές

http://img.protothema.gr/5864703F5692DD312E8469E63F425786.jpgΣε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους σε περίπτωση που υλοποιηθεί η σχεδιαζόμενη νέα μείωση των αποδοχών τους θα προχωρήσουν δικαστές και εισαγγελείς, όπως διεμήνυσαν τη Δευτέρα – πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους – στην κυβέρνηση. Ήδη, δικαστές και εισαγγελείς με απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους – κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ έως τη λήξη του ωραρίου τους (3 μ.μ.). Οι κινητοποιήσεις τους αυτές θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων έχει μπει και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών που αποφάσισε την αναβολή έως το τέλος Σεπτεμβρίου εκδίκασης και έκδοσης αποφάσεων φορολογικού αντικειμένου. Παράλληλα, έως και το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέχουν από τα καθήκοντά τους (κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10 πμ.. έως τη λήξη του ωραρίου).

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στους φαρμακοποιούς της Αθήνας ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, καθώς η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά απέβη άκαρπη. Την Τετάρτη συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου με πρόταση από τον κ. Λουράντο, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, τη συνέχιση της κινητοποίησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι δίνει πίστωση χρόνου στο υπουργείο έως το τέλος του μήνα προκειμένου να δοθεί λύση σε κάποια από τα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, υιοθετώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τριήμερο «λουκέτο» από σήμερα και στο ΤΕΙ Αθήνας. Η Διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα κατά τις ημέρες της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των σπουδαστών πρώτου εξαμήνου.
Οι καθηγητές του ΤΕΙ διαμαρτύρονται για τα οικονομικά προβλήματα που οδηγούν σε πλημμελή λειτουργία του ιδρύματος αλλά και για την επικείμενη μείωση των ειδικών μισθολογίων, τα οποία όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ έχουν διολισθήσει σε απαράδεκτα επίπεδα.

Τέλος, στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, διεκδικώντας  να μην γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς τους, αλλά και διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.

Ετσι, την Πέμπτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.