Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο ημέρες, 35.000 κεραυνοί

Σεπτέμβριος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Περίπου 35.000 κεραυνοί έπεσαν την Παρασκευή και το Σάββατο…

Άστραψε και βρόντηξε κυριολεκτικά τις τελευταίες ημέρες, με τους κεραυνούς που έπεσαν μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο, κυρίως στην Πελοπόννησο, να ανέρχονται σε 35.000.

Οι περισσότερες ηλεκτρικές εκκενώσεις, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκαν την Παρασκευή. Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 20.000, ενώ το Σάββατο έπεσαν 15.000 κεραυνοί.

Το φαινόμενο είχε εξασθενήσει πλήρως την Κυριακή, με τον αριθμό των κεραυνών να μην έχει ξεπεράσει τους 200 μέχρι αργά το απόγευμα.

Οι περισσότεροι από τους κεραυνούς που έβλεπαν τα προηγούμενα βράδια οι κάτοικοι της Αθήνας, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Έθνους, έπεφταν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά, στην περιοχή της Αρκαδίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των ηλεκτρικών εκκενώσεων παρατηρήθηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αρκαδία και την Αργολίδα. Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των κεραυνών που έπεσε στο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Η δραστηριότητα που κατεγράφη το συγκεκριμένο διήμερο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, ήταν πολύ έντονη.

Εκτός από τους κεραυνούς, το περασμένο διήμερο είχε πολλές και δυνατές βροχές, το ύψος των οποίων κάλυψε τον μέσο όρο του Σεπτεμβρίου.

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 17th, 2012 at 17:18 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply