Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης: Απομακρύνθηκαν 339 ακινητοποιημένα οχήματα και 48 δόθηκαν για ανακύκλωση

Σεπτέμβριος 17th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εστία μόλυνσης και εμπόδιο για την κυκλοφορία αποτελούν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης της Κοζάνης, αλλά και του ευρύτερου Καλλικρατικού δήμου.

Γι’ αυτό η Δημοτική Αστυνομία έχει επιδοθεί σε μία συνεχή προσπάθεια απομάκρυνσης των παροπλισμένων οχημάτων, καλώντας συγχρόνως τους ιδιοκτήτες τους να το πράξουν οι ίδιοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, από το 2010 οπότε και ανέλαβε αυτή την αρμοδιότητα, σύμφωνα με το νόμο 3731/2008, έχουν χαρακτηριστεί «εγκαταλελειμμένα» 421 οχήματα, εκ των οποίων τα 339 απομακρύνθηκαν, 48 δόθηκαν για ανακύκλωση και 34 εκκρεμούν. Το πρώτο οκτάμηνο του 2012 χαρακτηρίστηκαν 158 οχήματα. Τα 153 απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, 3 δόθηκαν για ανακύκλωση και 22 βρίσκονται σε διαδικασία διεκπεραίωσης.

Η Δημοτική Αστυνομία παρακαλεί τους κατόχους οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία και έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, να τα απομακρύνουν από κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια και δρόμους. Τα οχήματα αυτά πρέπει να βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους. Διαφορετικά, μετά το πέρας 45 ημερών από το χαρακτηρισμό τους και εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν τα αναζητήσει, περισυλλέγονται για ανακύκλωση.

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία προτρέπει όλους τους δημότες να σεβαστούν το περιβάλλον και να συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Star-Fm.gr: Τι γίνεται με το συγκεκριμένο ζήτημα στον Δήμο Γρεβενών;

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 17th, 2012 at 10:05 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply