Δείτε το Video…
Η Google εμποδίζει την πρόσβαση στην αντισλαμική ταινία σε Ινδονησία- ΙνδίαΣτην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου, ο ιστότοπος YouTube έχει αρχίσει να εμποδίζει την πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου στην αντιισλαμική ταινία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, μας έστειλε μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πέμπτη το βράδυ με το οποίο μας ενημερώνει ότι εμποδίζει την πρόσβαση στην Ινδονησία σε 16 ιστότοπους που συνδέονται με την ταινία ΅Η αθωότητα των μουσουλμάνων’Α», δήλωσε ο Γκάτοτο Ντέουα Μπρότο, εκπρόσωπος του υπουργείου Επικοινωνιών και Ενημέρωσης της χώρας.

Κάποια αποσπάσματα της ταινίας ήταν ακόμη προσβάσιμα σήμερα μέσω του YouTube, όμως, σύμφωνα με τον Μπρότο, η Google κάνει «ιδιαίτερες προσπάθειες» για να το διορθώσει. Εξάλλου η Google έχει εμποδίσει την πρόσβαση στην αντιισλαμική ταινία και στην Ινδία. «Η Google India, βάσει των νόμων της Ινδίας, έχει κλείσει την πρόσβαση στο προσβλητικό υλικό», ανακοίνωσε σήμερα ο ιστότοπος YouTube.

Η Google έχει ήδη εμποδίσει την πρόσβαση στο βίντεο αυτό σε άλλες χώρες όπου έχουν σημειωθεί επεισόδια, όπως η Λιβύη και η Αίγυπτος.

Πάντως την Κυριακή, οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία, που θεωρείται ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ, μπροστά στο αμερικανικό προξενείο στο Καράτσι.

Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα και έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει τους περίπου χίλιους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προξενείο έπειτα από έκκληση μιας σιιτικής θρησκευτικής οργάνωσης.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και πλησίασαν στο πολύ καλά φρουρούμενο κτίριο του προξενείου εναντίον του οποίου έριξαν πέτρες. «Κάτω η Αμερική», «Θα θυσιάσουμε τις ζωές μας για να προφυλάξουμε την τιμή του προφήτη», «Κρεμάστε τον σκηνοθέτη της ταινίας», φώναζε το πλήθος.

Από τα επεισόδια «τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής της αστυνομίας του Καράτσι Ικμπάλ Μέχμουντ, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι συνελήφθησαν. Κανένα μέλος του προσωπικού του αμερικανικού προξενείου δεν τραυματίστηκε, ενώ το κτίριο δεν υπέστη ζημιές, σημείωσε από την πλευρά του ο Ρίτσαρντ Σίλβερ, εκπρόσωπος του προξενείου.

protothema.gr

Δείτε το trailer:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.