Νομοσχέδιο για ενιαίο φόρο στα ακίνητα επεξεργάζεται η κυβέρνηση – Τι αλλάζει για τους φορολογούμενους

Εφόσον ο σχεδιασμός της κυβέρνησης λάβει το πράσινο φως της τρόικας, Oι ιδιοκτήτες κάθε είδους ακινήτων, σε περίπτωση που εγκριθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης από την τρόικα, θα πληρώνουν από το 2013 έναν ενιαίο φόρο που θα ενσωματώσει το “χαράτσι” της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, σύμφωνα με “Το Βήμα της Κυριακής“, θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά για το σύνολο της οικογενειακής περιουσίας, με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο.

Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ (100 ευρώ φόρος) και ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ (φόρος 10.000 ευρώ).

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, στόχος του νέου φόρου είναι εισπράττει το κράτος “λιγότερα από περισσότερους”.

Οι αντικειμενικές αξίες δεν προβλέπεται να αυξηθούν, θα επεκταθούν όμως και σε εκτός σχεδίου περιοχές και θα καλύπτουν για πρώτη φορά ιδιωτικές δασικές εκτάσεις, ιδιωτικά γήπεδα και αγροτεμάχια που δεν καλλιεργούνται από επαγγελματίες αγρότες.

Υπάρχει εισήγηση η φορολογία των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα να μειωθεί από 6% σε 3%.

Τα κτίσματα που ιδιοχρησιμοποιούνται για εμπορικές δραστηριότητες από επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αντικειμένου, εξετάζεται να φορολογούνται με συντελεστή 3% αντί για 1%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.