Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

11 χρόνια χωρίς τον Στέλιο Καζαντζίδη

Σεπτέμβριος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης «έφυγε» για την γειτονιά των αγγέλων. Ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, που χάρισε στο κοινό μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια.
Ο Στέλιος Καζαντζίδης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1931. Έφηβος ακόμη, ξεκίνησε να κάνει πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Είχε όμως ένα μεγάλο χάρισμα: μια μοναδική φωνή που μάγευε όλους, όσοι τον άκουγαν. Ο πρώτος που πλανεύτηκε από το χάρισμα αυτό, ήταν ένα από τα αφεντικά του. Για να τον βοηθήσει, του χάρισε μια κιθάρα.


Δάσκαλος του μεγάλου αυτού τραγουδιστή, υπήρξε ο Στέλιος Χρυσίνης, ένας τυφλός συνθέτης. Το 1952 ο Στέλιος κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του με ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα, με τίτλο «Για μπάνιο πάω».

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο δρόμος θα ανοίξει και ο Καζαντζίδης θα γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές. Οι συνεργασίες του ήταν…μεγαθήρια!

Τραγούδησε Άκη Πάνο, Απόστολο Καλδάρα, Μανώλη Χιώτη,Μίκη Θεοδωράκη και η λίστα δεν έχει τέλος!

Τα τραγούδια του χαράχτηκαν στην ψυχή και σιγοτραγουδιούνται από όλους. Ο πόνος, η προσφυγιά, η αγωνία και η ελπίδα ντύθηκαν με τη φωνή του. Στο τελευταίο αντίο χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας ήταν εκεί, για να αποχαιρετήσουν μια μοναδική φωνή,
ένα πηγαίο ταλέντο που μίλησε στην καρδιά τους

Εglimatikotita.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 14th, 2012 at 19:42 and is filed under ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply