Αποκλείεται το ενδεχόμενο πώλησης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/F95E9F6217CCA8F81CEF850218AD4B3C.jpgΣυνολικά σαράντα ακατοίκητα νησιά και νησίδες, που θα μπορούσαν να ενοικιασθούν έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ώς τουριστικά θέρετρα, έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Ταμείου Ανδρέα Ταπραντζή.

«Βρήκαμε τοποθεσίες που έχουν καλό έδαφος, είναι κοντά στην ηπειρωτική χώρα, διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Ταπραντζής σε συνέντευξη που έδωσε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Bloomberg και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500.000 έως 3.000.000 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία.

Οπως είπε ο κ. Ταπραντζής, πριν προχωρήσει το σχέδιο θα πρέπει να περάσει νόμος που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από τρίτα μέρη και θα μειώνει τον αριθμό των οικοδομικών, περιβαλλοντικών και χωροταξικών αδειών που απαιτούνται.

Η πώληση νησιών έχει αποκλειστεί, ξεκαθάρισε, καθώς τα έσοδα για το Δημόσιο δεν θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης, ενώ όπως εκτίμησε, η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις αν ένα νησί αξιοποιηθεί ως τουριστικό θέρετρο.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.