Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Σεπτέμβριος 14th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συμπαραστάτης στο έργο του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.) στέκεται ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης καθώς ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρίας Νατάσας Μπέγκα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών για ενήλικα ανάπηρα άτομα.

Η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του και αφού τον ενημέρωσε για τις δράσεις  και τις υπηρεσίες που προσφέρει το παράρτημα Ιωαννίνων στα 31 χρόνια λειτουργίας,  ζήτησε την συμβολή του για να καμφθούν διαδικαστικά ζητήματα που μπλοκάρουν την ανέγερση των Σπιτιών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ενήλικα ανάπηρα άτομα.

Ο κ. Θεοδωρίδης από την πλευρά του, αφού συνεχάρη την κα. Μπέγκα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν διοίκηση, εργαζόμενοι και εθελοντές του παραρτήματος στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και ειδικά στα μικρά παιδιά τη διαβεβαίωσε πως από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

«Θεωρώ υποχρέωση της πολιτείας να συμπαραστέκεται σε φορείς σαν την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Σε μια εποχή που οι κοινωνικές δομές βάλλονται λόγω της οικονομικής κρίσης προσπάθειες σαν και αυτές του παραρτήματος Ιωαννίνων θα πρέπει να ενισχύονται και να προωθούνται κατά προτεραιότητα» επισήμανε  ο Γενικός Γραμματέας.

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Τα Σπίτια Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ενήλικα ανάπηρα άτομα είναι η νέα δομή που θέλει να αναπτύξει το παράρτημα Ιωαννίνων της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Πρόκειται για την κατασκευή 7 κατοικιών σε αγροτεμάχιο 15 στρεμμάτων στην περιοχή Κολωνίατι Νεοκαισάρειας του Δήμου Ιωαννιτών που είχε παραχωρηθεί στην ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. το Μάρτιο του 2010 με απόφαση της τότε Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου.  Στις κατοικίες θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια 35 άτομα με αναπηρία, των οποίων οι γονείς δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή, ο καθένας στο δικό του δωμάτιο με το ανάλογο προσωπικό.

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 14th, 2012 at 13:45 and is filed under ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply