Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Μπαρμπαρούση

13 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Υπό εξέταση και οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Μπαρμπαρούση

Στη Βουλή οδηγείται η δικογραφία κατά του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση με έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ζητείται η χορήγηση της απαιτούμενης άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης Αρχής, άρθρα 42 και 175 του Ποινικού Κώδικα και της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η δικογραφία εστάλη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από την εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολλογίου και διαβιβάζεται μέσω υπουργείου Δικαιοσύνης πιθανότατα αυθημερόν στη Βουλή.

Υπό εξέταση και καταγγελίες για τη συμπεριφορά βουλευτών
Μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης έπειτα από επίσημες καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Της επιτροπής προεδρεύει ο Χρ. Μαρκογιάννης και συμμετέχουν ως μέλη οι βουλευτές Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Ευ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης (ΠαΣοΚ), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).

 

Παπαδάκου Γιάννα

This entry was posted on Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2012 at 19:24 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply