Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο νεότερος φοιτητής στη Βρετανία είναι 12 ετών

13 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το παιδί-θαύμα όχι μόνο θεωρείται διάνοια στα μαθηματικά, αλλά επίσης παίζει τρία μουσικά όργανα

Ο νεότερος φοιτητής στη Βρετανία είναι 12 ετώνΣε ηλικία μόλις 12 ετών ο Ζέιβιερ Γκόρντον-Μπράουν απ’ το Σάσεξ είναι ο πιο μικρός φοιτητής σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Το παιδί-θαύμα όχι μόνο θεωρείται διάνοια στα μαθηματικά, αλλά επίσης παίζει τρία μουσικά όργανα (κλαρινέτο, πιάνο και βιολί) και μαθαίνει τρεις ξένες γλώσσες, παράλληλα με τις σπουδές του στα μαθηματικά στο Βρετανικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ο Ζέιβιερ, που έκλεισε τα 12 τον περασμένο μήνα, ήξερε ήδη «απέξω κι ανακατωτά» την προπαίδεια από τεσσάρων ετών, μπορούσε να κάνει πράξεις με διψήφιους αριθμούς προτού πάει για πρώτη φορά σχολείο, ενώ στην ηλικία των 10 ετών κατείχε ήδη το αντίστοιχο βρετανικό απολυτήριο Λυκείου.

Λίγο πριν μπει στην εφηβεία του, την ώρα που οι φίλοι του παίζουν ποδόσφαιρο, εκείνος μαθαίνει περίπλοκες έννοιες όπως οι αφηρημένες δομές, ο διανυσματικός λογισμός και η νευτώνεια μηχανική και μιλάει για σύνθετες μαθηματικές έννοιες με συμφοιτητές του, οι οποίοι έχουν τα διπλάσιά του χρόνια.

«Όταν βρίσκεται ανάμεσα σε συνομηλίκους του είναι μια χαρά, αλλά όταν πρόκειται για μαθηματικά έχει ανάγκη να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνον», τονίζει η μητέρα του, Ερικα, προσθέτοντας με περηφάνια πως «πηγαίνει στο πανεπιστήμιο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και πρέπει να συνοδεύεται πάντα από έναν ενήλικα. Όταν πηγαίνω εγώ μαζί του δεν καταλαβαίνω λέξη απ’ όσα διδάσκονται εκεί. Αλλά ο Ζέιβιερ είναι ο καλύτερος της τάξης του και τα πηγαίνει καλά με όλους».

Ακόμη κι ο ελεύθερός του χρόνος δεν είναι ο κλασικός για ένα παιδί της ηλικίας του, αφού προτιμάει να μαθαίνει μόνος του λατινικά, να παίζει σκάκι και να κάνει τάε κβον ντο.

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2012 at 18:02 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply