Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Επιστήμονες ανακάλυψαν “ζωντανά” κύτταρα από μαμούθ

Σεπτέμβριος 13th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τα μαμούθ “ξανάρχονται” ;

Ρώσοι και νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανακάλυψαν στη Σιβηρία “εμφανώς ζώντες” πυρήνες κυττάρων από μαμούθ που μπορεί να επιτρέψουν την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική ομάδα.

“Στις αρχές Αυγούστου ανακαλύψαμε στην ανατολική Σιβηρία δείγματα ιστών από μαμούθ μέσα στα οποία κύτταρα είχαν διατηρήσει τον πυρήνα τους εμφανώς ζωντανό”, είπε ο Σεργκέι Φεντόροφ, του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της βορειοανατολικής Δημοκρατίας Σαχά (Γιακουτίας) και μέλος της αποστολής.

“Μπορέσαμε να παρατηρήσουμε επί τόπου αμέσως με το φορητό μικροσκόπιο μας ότι ο πυρήνας ορισμένος κυττάρων είναι έγχρωμος”.

“Αν το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιωθεί στο εργαστήριο της Σεούλ, αυτοί οι πυρήνες των σωματικών κυττάρων που περιέχουν το πλήρες γονιδίωμα του ατόμου του είδους αυτού θα επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην κλωνοποίηση του μαμούθ, όπως προβλέπει η συμφωνία μας με το (νοτιοκορεατικό ίδρυμα για την έρευνα στη βιοτεχνολογία) Sooam”, εξήγησε ο Φεντόροφ.

Η συμφωνία που υπογράφηκε το Μάρτιο μεταξύ του Sooam και του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ, ζώου που εξαφανίστηκε πριν από 10.000 χρόνια από την επιφάνεια της γης.

Τα δείγματα ιστών – οστά, τρίχωμα και λιπώδης ουσία – που βρέθηκαν σε βάθος 100 μέτρων στο μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας, τουλάχιστον 2.000 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Γιακούτσκ, “θα αποσταλούν στο Sooam από τον Οκτώβριο όταν θα έχουμε λάβει την άδεια για να εξέλθουν από τη Ρωσία”, πρόσθεσε.

Ένας από τους πρωτοπόρους της κλωνοποίησης, ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ Γου-Σουκ, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Sooam, μετείχε στην αποστολή.

Ο Χουάνγκ Γου-Σουκ είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποίησε “δύο παγκόσμιες πρωτιές” το 2004 και το 2005 δηλώνοντας ότι απέσπασε ένα γενετικό κλώνο ανθρώπινων εμβρυικών βλαστοκυττάρων από κλωνοποίηση το 2004 και κατόπιν 11 γενετικούς κλώνους το 2005.

Ωστόσο εμπειρογνώμονες γρήγορα αποκάλυψαν ότι ο ερευνητής είχε παραποιήσει τα αποτελέσματά του και απέσπασε τυχαία τα κύτταρα αυτά από παρθενογένεση και όχι από κλωνοποίηση.

Το 2005 ο Χουάνγκ αναγνωρίστηκε ως ο “πατέρας” του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου, που ονομάστηκε Snuppy.

news247.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 13th, 2012 at 00:22 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply