http://www.star-fm.gr/wp-content/uploads/2011/09/DSC03013.jpgΤο πρώτο κουδούνι θα ακουστεί σήμερα το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές.

Η νέα σχολική χρονιά όμως ξεκινά με οικονομικά προβλήματα και για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα  οι δάσκαλοι έχουν 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρη στάση εργασίας .

Ο κ. Αρβανιτόπουλος,  προκειμένου να βρεθεί λύση συναντήθηκε χθες  με  εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και  άκουσε  τα προβλήματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι έκαναν λόγο  εκτός από τις μειώσεις στους μισθούς τους  και στα περιορισμένα κονδύλια για τη λειτουργία των σχολείων.

«Το περιβάλλον μέσα στο οποίο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά προκαλεί θλίψη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας , Κομνηνός Μαντάς,, κάνοντας λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα αλλά και για οφειλές των σχολείων. Όπως είπε, δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση αλλά ούτε καν για κιμωλίες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  Νίκος Παπαχρήστος, υπογράμμισε   ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν  σε περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους και ιδιαίτερα αν συνδεθεί η αξιολόγηση με τους μισθούς τους.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αμέσως μετά τις συναντήσεις   δήλωσε πως προέχει το εθνικό συμφέρον τονίζοντας: «Είχαμε μία συνάντηση σήμερα με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους.  Αυτό το διάστημα έχουμε δώσει «τη μάχη του αυτονόητου» κι έχουμε εξασφαλίσει τα βιβλία, αύριο να είναι με τον αγιασμό στα σχολεία. Όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί  να έχουν τοποθετηθεί στην συντριπτική πλειοψηφία. Τα κενά, αν υπάρξουν,  θα είναι ελάχιστα και αυτά θα τα αναπληρώσουμε αμέσως.

Είναι δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί δίνουν έναν αγώνα να εκτελέσουν το καθήκον τους και το λειτούργημά τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες και το κάνουν με πενιχρά μέσα και μισθούς, οι οποίοι δεν είναι αντάξιοι του λειτουργήματος που επιτελούν. Όμως, τους τόνισα ότι αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό καθήκον, προέχει να σωθεί η χώρα και προέχει να θωρακίσουμε το σχολείο και να διασφαλίσουμε ότι το  Δημόσιο Αγαθό αυτό που λέγεται Παιδεία, Γνώση δεν θα υποτιμηθεί, δεν θα είναι χειρότερο απ’ ότι ήταν. Το αντίθετο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες θα πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι πάρα πολύ σοβαρό, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας.

Είμαι πεπεισμένος λοιπόν ότι τα σχολεία   θα ανοίξουν κανονικά. Να ευχηθώ από τώρα καλή Σχολική Χρονιά σε όλους και όλα θα πάνε καλά!»

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.