http://img.protothema.gr/46405D6201D1610B03F1E25B1F21F6CA.jpgΕνώ το πακέτο των περικοπών 11,5 δισ. παραμένει ανοικτό λόγω διαφωνιών των κυβερνητικών εταίρων και αντιρρήσεων των εκπροσώπων της Τρόικας, η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλλάδας στις Βρυξέλλες και στις πρωτεύουσες των ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης.

Μετά τις συναντήσεις του με Μέρκελ, Ολάντ και Ρομπάι, ο πρωθυπουργός Aντώνης Σαμαράς επιδκέπτεται σήμερα, Τρίτη, την έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι.

Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 16:00 μμ ώρα Ελλάδος και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική – έως και κρίσμη – για τις περαιτέρω εξελίξεις και για το χειρισμό του ελληνικού προβλήματος από πλευράς ΕΕ.

Ο στόχος του Σαμαρά είναι να επισπεύσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις και να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και σε δεύτερο χρόνο να υπαχθεί η χώρα και οι ελληνικές τράπεζες στις γενικότερες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Προϋπόθεση γι’ αυτά είναι να υπάρχει θετική έκθεση της Τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τον όρο για θετική έκθεση της Τρόικας βάζει και η ΕΚΤ αλλά και οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Αυτό καθιστά πιο κρίσιμες και πιεστικές τις διαπραγματεύσεις, που είναι σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα. Η Τρόικα τηρεί σκληρή στάση καθώς ο χρόνος πιέζει την ελληνική πλευρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.