Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέες αποκαλύψεις για ακίνητα και λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου

Σεπτέμβριος 11th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δέκα νέα ακίνητα και νέους λογαριασμούς ανακάλυψαν οι ανακριτές

Σε δεσμεύσεις νέων ακινήτων και λογαριασμών στο εξωτερικό, που αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου και ήδη ελέγχονται, ενδέχεται να προχωρήσει η ανάκριση, εφόσον αποδειχθεί ότι αυτά σχετίζονται με παράνομο πολιτικό χρήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακριτική έρευνα έφερε στο φως νέα ακίνητα και νέους λογαριασμούς στο εξωτερικό, οικονομικά στοιχεία τα οποία ελέγχονται και διασταυρώνονται, καθώς θα δεσμευτούν εφόσον ξεκαθαριστεί ότι χρησιμοποιήθηκαν για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και αποτέλεσαν ”δρόμους” για να αποκρυβούν χρηματικά ποσά παράνομου πλουτισμού.

Μάλιστα, όπως εκτιμάται, η αξία των υπό διερεύνηση ακινήτων, αγνώστων μέχρι τώρα στις Αρχές, ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμπλοκή σε αυτά φαίνεται να έχουν συνολικά επτά κατηγορούμενοι.

Στην υπόθεση που ερευνάται, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό και τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην διακίνηση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, έχει ήδη δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και η Ένωση Ελλήνων Φορολογουμένων, για τις ενδεχόμενες ζημιές που υπέστησαν από την απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών επί σειρά ετών.

Οι ”χρυσές” προεκλογικές δαπάνες

Ενδεικτικά στοιχεία για το ύψος των χρημάτων που διακινούσε ο πρώην υπουργός είναι κάποια κατασχεθέντα σημειώματά του για προεκλογικές δαπάνες, από τα οποία προκύπτει ότι έδωσε 100 χιλιάδες ευρώ σε κάποιο πρόσωπο που αποκαλεί ”γύφτο Μπάκας”, 30 χιλιάδες ευρώ για ”ρωσοπόντιους”, 350 χιλιάδες ευρώ για εισιτήρια ομογενών από την Ρωσία, ενώ φαίνεται επίσης να πλήρωσε κα 230 χιλιάδες ευρώ για 1.150 εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ.

Οι ανακριτές μελετούν τα συγκεκριμένα χειρόγραφα, καθώς ο συντάκτης τους αναφέρει ως ”εκκρεμότητες” προς συγκεκριμένα πρόσωπα διάφορα ποσά , όπως ”140.000 ευρώ για Ακριτίδη”, ”50.000 για Φιλοθέου” , ”50.000 ευρώ για εκδήλωση ΙΜΒ” (σ.σ. Ιερά Μονή Βατοπεδίου) και τέλος ποσό 80 χιλιάδων ευρώ “για επιπλέον 160 απόψε από Ρωσία”.

news247.gr

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 11th, 2012 at 10:17 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply