Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία για τους 121 φοροφυγάδες που πιάστηκαν στη  “φάκα” του ΣΔΟΕ

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, σύμφωνα με τα έγγραφα του ΣΔΟΕ για τις υποθέσεις των121 φοροφυγάδων “υπεράνω πάσης υποψίας”  .

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, όπως ηλεκτρολόγοι, αγρότες και έμποροι, που ενώ δήλωναν πενιχρά εισοδήματα, βρέθηκαν με μεγάλες καταθέσεις.

Συγκεκριμένα, σε λογαριασμό αγρότη βρέθηκε ποσό 10.000.000 ευρώ. Το εκπληκτικό είναι ότι ο αγρότης τα τελευταία 10 χρόνια, είχε δηλώσει συνολικό εισόδημα στην εφορία, ύψους 190.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, ο αγρότης, ο οποίος κυκλοφορεί με Ferrari, εμπλέκεται και σε υποθέσεις παράνομης είσπραξης μεγάλων ποσών ΦΠΑ, μέσω πλαστών τιμολογίων.

Οι λογαριασμοί του έχουν δεσμευτεί, όπως φυσικά και το πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο είχε αποκτήσει χωρίς δασμούς, λόγω του ότι ήταν πολύτεκνος.

Στη λίστα βρίσκεται επίσης και ένας μικρέμπορος που στις φορολογικές του δηλώσεις παρουσιάζει μηδενικά εισοδήματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο είναι κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εκατομμύριο του ιερέα

Στην ίδια λίστα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, βρίσκεται και ένας ιερέας, ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχε δηλώσει ο ίδιος με τη σύζυγό του στην Εφορία. Ο ιερέας δέχθηκε συμβιβασμό, πληρώνοντας στην εφορία 531.000 ευρώ για τα αδήλωτα εισοδήματα.

Σε άλλη περίπτωση δικηγόρος απέκρυψε εισοδήματα 5 εκατομμυρίων ευρώ, με την εφορία να προχωρά σε δέσμευση 1,5 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς του.

Αίσθηση προκαλεί και η περίπτωση άνεργης από τη Σαλαμίνα, η οποία αν και εμφανίζεται χωρίς εισοδήματα, έχει καταθέσεις ύψους 290.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τις 121 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι 54 εντοπίζονται στην Αττική, όπου δεσμεύθηκαν ποσά ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, μετοχές αξίας 640.000 ευρώ, ενώ δημεύτηκαν και 6 ακίνητα αξίας 1,12 εκατ. ευρώ.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.