Αποκαλύψεις που σοκάρουν από νεαρό μοντέλο

http://www.newsbeast.gr/files/temp/00ABCF41D47ED0A817B70150EA5317B5.jpgΠολύς λόγος έχει γίνει για τα ανορεξικά πρότυπα που επιβάλλει η βιομηχανία της μόδας, καθώς τα μοντέλα επιβάλλεται να είναι λιποβαρή σε μη φυσιολογικό έως επικίνδυνο βαθμό.

Πώς καταφέρνουν όμως τα λαμπερά κορίτσια της μόδας να διατηρούνται τόσο αδύνατα. Ένα 22χρονο τοπ μόντελ αποκαλύπτει τις σοκαριστικές μεθόδους που ακολουθούν, μεθόδους που ο κοινός νους δεν μπορεί να διανοηθεί.

Η Kira Dikhtyar (στη φωτογραφία που ακολουθεί) είναι πετυχημένο top model από τη Ρωσία με διεθνή καριέρα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκάλυψε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αδυνατίσματος που ακολουθεί η πλειοψηφία των μοντέλων, διάσημων και μη.

Πακέτα επί πακέτων τσιγάρων, διαιτητικά χάπια, καθημερινά κλύσματα και κατανάλωση καθαρτικών είναι τα μεγαλύτερα “όπλα” των μοντέλων στη μάχη για γρήγορο αδυνάτισμα, αναφέρει η Daily Mail. Μια ακόμα λύση που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, είναι οι ενέσεις ενίσχυσης του μεταβολισμού. Όπως περιέγραψε συγκεκριμένα η Dikhtyar:

“Υγιή μοντέλα στρέφονται στις HCG ενέσεις που τις συνδυάζουν με δίαιτες των 500 θερμίδων και ενέσεις Τ3 του θυρεοειδούς, οι οποίες επιταχύνουν τη λειτουργία του θυρεοειδή και πετυχαίνουν έναν πολύ πιο γρήγορο μεταβολισμό”.

Η HCG (human chorionic gonadotropin) είναι μια ορμόνη που βρίσκεται στα ούρα των εγκύων και η οποία, υποτιθέμενα, λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης. Συνήθως χορηγείται με ένεση στον μηρό ή με υπογλώσσιες σταγόνες, ωστόσο δεν υπάρχει καμιά επίσημη επιστημονική απόδειξη για την αποτελεσματικότητά της.

Το 22χρονο μοντέλο αποκάλυψε επίσης πως πολλοί ατζέντηδες προτρέπουν τις πελάτισσές τους να παίρνουν σκληρά ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη και speed τις μέρες πριν το show, ώστε να μην πάρουν βάρος (και να είναι οι ίδιοι σίγουροι για την επένδυσή τους, φυσικά).

Ένα άλλο, πρώην, μοντέλο και νυν σχεδιάστρια μόδας, η Jackie Christie, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της Dikhtyar, προσθέτοντας μάλιστα πως πολλά μοντέλα καταφεύγουν στην ύπνωση ώστε να καταπολεμήσουν το αίσθημα της πείνας και κάποια άλλα καταπίνουν μπάλες από βαμβάκι ώστε να αποβάλλουν το περιττό βάρος και τα σωματικά υγρά πριν ανέβουν στη πασαρέλα.

Ορισμένοι σχεδιαστές και συντάκτες μόδας έχουν αρχίσει να αντιστέκονται στο πρότυπο των ανορεξικών μοντέλων. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τάση που κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της να επικρατήσει και να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται τα κορίτσια που ασχολούνται με το μόντελινγκ ως κρεμάστρες, κάνοντας κακό στην υγεία τους και δημιουργώντας αρνητικά κι επικίνδυνα πρότυπα.

www.radar.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.