Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απόψε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων

Σεπτέμβριος 9th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στις 4.00 μ.μ η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/A0F2DBF5A5B4E848A9D17B7E2DF60391.jpgΣτις επτά απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για το νέο πακέτο μέτρων. Νωρίτερα, στις τέσσερις το απόγευμα, θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα συναντήσουν τον Πρωθυπουργό αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στην τρόικα ένα πακέτο μέτρων της τάξεως των 17 δισ. ευρώ περίπου, στο οποίο θα υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις της τρόικας.

Αύριο στις 11:45 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Τα νέα μέτρα προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση, καθώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εκδηλώνονται διαφοροποιήσεις τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Αυτά άλλωστε τα δύο θέματα είναι τα κυριότερα «αγκάθια» στις σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ λένε ότι διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, (ότι έχει απομείνει από) τα δώρα και τα αναπηρικά επιδόματα και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μεγάλες περικοπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, το πρωί της Τετάρτης, θέτοντας το θέμα της ενημέρωσης για τα όσα ειπώθηκαν στο Βερολίνο κατά τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε.

Έθεσε ακόμα και το θέμα της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών εν όψει της άφιξης της τρόικας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας θα ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του στη Γερμανία, ενώ για το θέμα της σύσκεψης δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του κ. Βενιζέλου.

Αλλά, όπως έγινε γνωστό, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επιθυμούσε την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό εν όψει της άφιξης της τρόικας.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 9th, 2012 at 13:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply