Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποινική δίωξη σε Ζαγοράκη και Βιολίδη για υπεξαίρεση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

8 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στη Δικαιοσύνη καλούνται να λογοδοτήσουν Ζαγοράκης και Βιολίδης (δεξιά)

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και απιστία άσκησε η Εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη και του πρώην αντιπροέδρου και μετόχου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Ηλία Βιολίδη. Η υπόθεση αφορά οικονομικές ατασθαλίες στα ταμεία του συλλόγου, κατά την παρουσία τους στο «τιμόνι» της θεσσαλονικιώτικης ΠΑΕ.

Η διερεύνηση για τα οικονομικά πεπραγμένα των άλλοτε ισχυρών ανδρών της ΠΑΕ ξεκίνησε μετά από έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών. Με βάση την πορισματική έκθεση που συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές διενεργήθηκε νέος έλεγχος, αυτήν την φορά από το ΣΔΟΕ, τα συμπεράσματα του οποίου διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με βάση αυτά, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τόσο του Θ. Ζαγοράκη όσο και του Ηλ. Βιολίδη. Για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτουν αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με το καθεστώς οικονομικής διευκόλυνσης που είχε καθιερωθεί με τις επιταγές του Ηλ. Βιολίδη, με συνέπεια να επωφελείται ο επιχειρηματίας και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Από τον έλεγχό μας διαπιστώσαμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του κ. Ηλία Βιολίδη σε διάφορους πιστωτές της και στη συνέχεια του επέστρεφε την χρηματική διευκόλυνση κυρίως με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό. Για το χρονικό διάστημα της έναρξης των συναλλαγών (22/11/2007) έως και τον Μάιο του 2009 σε γενικές γραμμές και με αποκλίσεις ημερών, τηρούνται οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επιστροφή τής κάθε χρηματικής εγγύησης. Από τον Μάιο του 2009 και έπειτα δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την επιστροφή τής κάθε χρηματικής διευκόλυνσης και τα ποσά καταβάλλονται στον κ. Ηλία Βιολίδη προγενέστερα από τον χρόνο πληρωμής τους. Το συνολικό ποσό το οποίο ο κ. Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται σε 752.846,98 ευρώ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα.

Επίσης, το Μάρτιο του 2012, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της υπόλοιπο οφειλής του Ηλ. Βιολίδη 235.882,82 και 84.120 ευρώ. Το πρώτο ποσό αφορά συναλλαγές χρηματικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με τρεις απλήρωτες επιταγές του Ηλ. Βιολίδη που είχαν μεταβιβαστεί στην ΠΑΕ Εργοτέλης (για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Κουτσιανικούλη), ενώ το δεύτερο αφορά την αγορά -από τον ίδιο- εισιτηρίων διαρκείας του πρωταθλήματος και εισιτηρίων ευρωπαϊκών αγώνων.

Ερωτήματα εγείρει, εξάλλου, κατά το πόρισμα, η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δοθεί στον Θ. Ζαγοράκη αναδρομικά αμοιβή ποσού 6.430 ευρώ καθαρά μηνιαίως για όλο το χρονικό διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής των κατά διαστήματα αναληφθέντων από αυτόν με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις του Δ.Σ. ποσού 320.467,10 ευρώ για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ.

Δήλωση Βιολίδη για την εναντίον του ποινική δίωξη
Με μία σύντομη γραπτή δήλωση απάντησε ο Ηλίας Βιολίδης στην ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον του και εναντίον του Θοδωρή Ζαγοράκη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για υπεξαίρεση και απιστία. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπογραμμίζει ότι «από την στιγμή που θα βρεθώ ενώπιων της δικαιοσύνης, κάτι που κι εγώ ο ίδιος επιθυμώ, θα κατατεθούν από την πλευρά μου όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία, που θα οδηγήσουν στο να λάμψει η αλήθεια και θα βάλουν οριστικά ένα τέλος σ΄όλη αυτή την φαρσοκωμωδία η οποία παίζεται εδώ και δύο μήνες».

ΑΠΕ

This entry was posted on Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, 2012 at 16:45 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply