Ασημένιο μετάλλιο ο ΤαμπαξήςΤο αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S1κατέφερε να κατακτήσει στο Λονδίνο ο Χρήστος Ταμπαξής.

Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, ο οποίος ήταν πρώτος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008, τερμάτισε σε χρόνο 1.20.76 πίσω από τον Ουκρανό, Χενάντι Μπόικο, που συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 1.04.29.

Παράλληλα, στον τελικό πήραν μέρος και άλλοι δύο Έλληνες αθλητές. Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με χρόνο 1.49.23, ενώ ο Ανδρέας Κατσαρός με χρόνο τερμάτισε στην έβδομη θέση με 1.59.44.

Αυτό ήταν το ένατο μετάλλιο της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που έχει κατακτήσει ένα χρυσό, τρία ασημένια και πέντε χάλκινα.

Στο βάθρο ξανά ο Σταθελάκος

Στο βάθρο ξανά ο ΣταθελάκοςΤο χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία (κατηγορία F40) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου κατέκτησε ο Πασχάλης Σταθελάκος.

Ο Έλληνας αθλητής με βολή στα 12.78μ. κατετάγη τρίτος κατακτώντας το δεύτερό του μετάλλιο στους αγώνες μετά το αργυρό στη δισκοβολία (κατηγορία F40) και όγδοο συνολικά της ελληνικής αποστολής.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Κινέζος Ζίμινγκ Γουάνγκ ο οποίος με 14.46μ. σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Αργυρό για τον Αλγερινό Χοτσίν Γκχερούλι.

Στην 10η θέση ο έτερος Έλληνας που συμμετείχε στον τελικό, ο Αλέξανδρος-Μιχαήλ Κωνσταντινίδης.

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.