Συμφωνία επήλθε χτες μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των προέδρων των ΚΤΕΛ των τεσσάρων νομών, για τις συμβάσεις του μεταφορικού έργου των μαθητών, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βασίλης Πάτρας και οι πρόεδροι των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συμβάσεις με το τίμημα μειωμένο κατά 17% σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπει το σχετικό Π.Δ.

Οι συμβάσεις αυτές ισχύουν μέχρι τις 30/6/2012, καλύπτοντας όσους δήμους δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών με τους μεταφορικούς φορείς. Στο μεταξύ, μόνο τρεις δήμοι, ειδικότερα οι δήμοι Σερβίων, Πρεσπών και Νεστορίου υπόγραψαν συμβάσεις, ενώ καθυστερεί η υπογραφή στους περισσότερους δήμους.

Εκτιμάται ότι στο επόμενο διάστημα θα υπογράψουν οι δήμοι Γρεβενών και Κοζάνης και πρόκειται να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη μείωση του μισθώματος κατά 17%, ωστόσο αναγκάστηκαν να τις αποδεχτούν. Προέβαλαν ιδιαίτερα τη μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η οποία καθιστά ασύμφορο το μεταφορικό έργο, αλλά και τις σοβαρές καθυστερήσεις πληρωμών. Να σημειωθεί ότι το συνολικό χρέος σε επίπεδο Περιφέρειας για τη μεταφορά των μαθητών προς ΚΤΕΛ και ταξιτζήδες είναι 4,5 εκ. ευρώ και αφορά το τελευταίο δίμηνο του 2011 και τα δύο πρώτα δίμηνα του 2012. Το σύνολο του ετήσιου μεταφορικού έργου είναι της τάξης των 6,5 εκ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Πάτρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χτεσινή συμφωνία με τους προέδρους του ΚΤΕΛ, η οποία κατά την άποψή του «σηματοδοτεί και αντίστοιχη συμφωνία και με τους ταξιτζήδες». Βεβαίως, ο Β. Πάτρας, χαρακτήρισε «δικαιολογημένες» τις διαμαρτυρίες τν μεταφορέων για τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμής και τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα. Επισήμανε πάντως ότι «με τη συμφωνία αυτή διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα μεταφορά των μαθητών στα σχολεία».

Χρήστος Βήττας στον Πτολεμαίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.