Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόσωπα «υπεράνω υποψίας» με εκατομμύρια από φοροδιαφυγή

7 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Λαβράκια» στους ελέγχους του ΣΔΟΕ

http://img.protothema.gr/2AE419D92C3D1C30127812D202431520.jpgΤραπεζικοί υπάλληλοι, χρηματιστηριακές εταιρίες, επιχειρήσεις αλλά ακόμα και αγρότες, ηλεκτρολόγοι και …ξενοδοχοϋπάλληλοι κρύβονται πίσω από τα 121 μυστηριώδη πρόσωπα των οποίων το ΣΔΟΕ μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και δέσμευσε περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ, επειδή πιάστηκαν μετά από έλεγχο να εμπλέκονται σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των προσώπων αυτών επειδή οι υποθέσεις τους δεν έχουν ακόμα τελεσιδικήσει και καλύπτονται από τη νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως σε μεγάλο ποσοστό πρόκειται για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Στις ίδιες υποθέσεις εμπλέκονται και εκατοντάδες άλλα πρόσωπα, στων οποίων όμως δεν βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ακίνητα για να δεσμευτούν και να κατασχεθούν, προκειμένου να βρει και να ανακτήσει το δημόσιο τα λεφτά που έχασε.

Μεταξύ των προσώπων που δεν φρόντισαν –ή δεν πρόλαβαν- να «εξαφανίσουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία, «φιγουράρουν» σύμφωνα με τις πληροφορίες:

– Τραπεζικοί υπάλληλοι και χρηματιστές που εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος
– Αγρότες που εισέπρατταν παράνομα επιδοτήσεις εκατομμυρίων με πλαστά τιμολόγια για ανύπαρκτη παραγωγή.
– Ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων στον λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 140.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα πείνας που εμφάνιζε στις φορολογικές του δηλώσεις.
– Ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι που «έτρωγαν» από τις επιδοτήσεις κοινωνικού τουρισμού.
– Επιχειρήσεις που πιάστηκαν για εικονικά στοιχεία και τριγωνικές συναλλαγές.
Η έρευνα επεκτείνεται και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών άλλων εμπλεκομένων, ενώ οι έρευνες οδηγούν και σε μεσίτες ακινήτων του εξωτερικού μέσω των οποίων οι επιτήδειοι έκαναν εξαγωγή μαύρου χρήματος για αγορές κατοικιών στο Λονδίνο και άλλα μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η αξία καταθέσεων και ακινήτων που δεσμεύτηκαν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος του μέτρου είναι να μπλοκάρει την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων σε τρίτους, προκειμένου το δημόσιο να βρει και να εισπράξει τους φόρους και τα πρόστιμα από τους παραβάτες, αφού τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις στη δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν οι ελεγχόμενοι.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, 2012 at 21:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply