Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

2 στους 10 δεν πλήρωσαν τη δόση

Σεπτέμβριος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

2 στους 10 δεν πλήρωσαν τη δόση

Αγώνα καταβάλλουν οι φορολογούμενοι για να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι της εφορίας καθώς τα φετινά εκκαθαριστικά έφτασαν “φουσκωμένα” σε συνδυασμό με τις μειώσεις στα εισοδήματα των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία που έχει από τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών, το 20% των φορολογουμένων δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του Αυγούστου. Επίσης ένα 20% πλήρωσε έναντι, ενώ το 60% κατάφερε να καταβάλλει όλο το ποσό της δόσης.

Όπως αναφέρει το Mega, εκείνοι που δεν θα καταφέρουν να καταβάλλουν το ποσό της δόσης μπαίνουν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπου είναι σαφώς περισσότερες οι δόσεις μέσα στις οποίες μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι σε σύνολο 2,2 εκατομμυρίων, έκαναν χρήση της ευχέρειας που τους παρέχεται να ενημερωθούν μέσω διαδικτύου για το ύψος των δόσεων που καλούνται να πληρώσουν.

Έως το τέλος του 2012 θα φτάσουν στους φορολογούμενους οι νέες δόσεις για το φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το ειδικό τέλος ακινήτων, τον ΦΑΠ για τα έτη 2010 και 2011. Τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα επιβαρύνει επίσης το αυξημένο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 5th, 2012 at 12:25 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply