Ένας νεκρός από την επίθεση

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/C82F29A25007CDD9375A242F1865BA71.jpg
Με αίμα βάφτηκε η νίκη του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην επαρχία του Καναδά, καθώς ένοπλη επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επινίκιας ομιλίας της νεοεκλεγείσας ΠρωθυπουργούΠολίν Μαρουά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστεί άλλο ένα. Ο δράστης, ένας 50χρονος άνδρας, συνελήφθη.

Άνδρες ασφαλείας έσπευσαν να απομακρύνουν την νέα πρωθυπουργό του Κεμπέκ από τη σκηνή του θεάτρου Metropolis, όπου εκφωνούσε την ομιλία της, την ώρα που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Η ίδια επέστρεψε λίγο αργότερα για να ολοκληρώσει την ομιλία της.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης έβαλε φωτιά στην πίσω πλευρά του κτιρίου.

Το περιστατικό είναι σπάνιο για τα δεδομένα του Καναδά όπου τα ποσοστά των επιθέσεων με όπλα είναι σχετικά χαμηλά και οι πολιτικοί συνήθως κυκλοφορούν χωρίς σωματοφύλακες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RDI μετέδωσε πλάνα που δείχνουν αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν μεγαλόσωμο άνδρα με μια καραμπίνα ντυμένο στα μαύρα. Ο δράστης ακούγεται να φωνάζει στα γαλλικά την φράση «Οι Άγγλοι ξυπνάνε».

Η Μαρουά ηγείται του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ, το οποίο επιδιώκει την αυτονομία της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ.

Η Μαρουά έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την νομοθεσία που διασφαλίζει την κυριαρχία της γαλλικής γλώσσας, γεγονός που προβληματίζει ορισμένα μέλη της αγγλόφωνης κοινότητας.

Το κόμμα της κέρδισε οριακά στις εκλογές στο Κεμπέκ και θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, επιστρέφοντας έτσι στην εξουσία ύστερα από εννέα χρόνια στην αντιπολίτευση.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Ζαν Σαρέ παραδέχτηκε την ήττα του. «Αποδεχόμαστε και σεβόμαστε την επιλογή αυτή (των ψηφοφόρων)» είπε στους υποστηρικτές του και πρόσθεσε ότι κάλεσε την επικεφαλής του Αυτονομιστικού Κόμματος για να τη συγχαρεί για τη νίκη της.

Δείτε το Video:

 

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.