Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Υπόθεση Άκη: Νέα στοιχεία, νέοι κατηγορούμενοι

Σεπτέμβριος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νέοι κατηγορούμενοι θα κληθούν να περάσουν το κατώφλι των ανακριτών της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς η έρευνα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, με νέα στοιχεία για την εμπλοκή στην διακίνηση μεγάλων ποσών, δέκα εταιρειών, μη γνωστών μέχρι τώρα στην Δικαιοσύνη.

Τα νέα δεδομένα, που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας, φέρνουν στο προσκήνιο δέκα εταιρείες-οχήματα για την νομιμοποίηση «μαύρου πολιτικού χρήματος», μέσω των οποίων οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι διακινήθηκε, με σκοπό να αποκρυβεί, συνολικό ποσό 8,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το επίμαχο ποσό διατηρούσε σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Ντρουμίλαν» στην Ελλάδα, ο οποίος ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή του στην υπόθεση της προμήθειας των TOR -Μ1.

Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές ,μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου και μέσω δικαστικής συνδρομής, προκύπτει ότι από τον επίμαχο λογαριασμό έφυγαν εμβάσματα προς εννέα εταιρείες, με τελικό αποδέκτη Ιταλική εταιρία ,την «S.D.G S.r.I” , νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο ήδη προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και με τις ήδη γνωστές εταιρείες, εξωχώριες και μη, οι ανακριτές πιστεύουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης τους είναι ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, καθώς έχουν στα χέρια τους χειρόγραφες σημειώσεις και έγγραφα, που συνδέουν τους κατηγορούμενους με τα επίμαχα νομικά πρόσωπα και κατασχέθηκαν στο σπίτι του κ. Σαχπατζίδη, αλλά και στο γραφείο του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στην περίπτωση της ιταλικής εταιρείας, όπου συγκεντρωνόταν τα χρήματα που έφευγαν τμηματικά από την Ελβετία , διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρχές της χώρας και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ,στα κατασχεθέντα στοιχεία από το σπίτι του Γ. Σαχπατζίδη και το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, εντοπίστηκαν έγγραφα – φόρμες με ισχυρισμούς που θα προέβαλαν στο πλαίσιο της φορολογικής έρευνας στην Ιταλία.

Τα επίμαχα έγγραφα θεωρούνται κρίσιμα από τους ανακριτές, καθώς συνδέουν ευθέως τους δύο κατηγορούμενους ως συνεργάτες, αλλά και τους δύο με τις επίμαχες εταιρείες, που φαίνεται να διακινούσαν χρήματα προερχόμενα από «μίζες» μέχρι και το έτος 2008.

Ένα ακόμη στοιχείο που έχουν στην διάθεση τους οι ανακριτές, από την κίνηση των χρηματικών ποσών, αφορά την πρώην σύζυγο του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς εντοπίστηκαν δύο εμβάσματά της, τα οποία κατέληξαν στον λογαριασμό της Ιταλικής εταιρείας.

Αntinews με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 5th, 2012 at 13:05 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply