Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τουρκικό ενδιαφέρον για Formula 1 στη Δραπετσώνα

5 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μετά την Λαμία, την Πάτρα και το Ελληνικό, το σχέδιο για δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1 αναμένεται να βρει στέγη και στην Δραπετσώνα.

Ο εμπνευστής της πρότασης για αξιοποίηση της υποβαθμισμένης παραλιακής ζώνης Δραπετσώνας / Κερατσινίου για την κατασκευή της πίστας F1 είναι ο αρχιτέκτονας Αθ. Παπαθεοδώρου (ο αδερφός της εικαστικού Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, συζύγου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη) και ο οποίος συναντήθηκε χτες Τρίτη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία“, το ενδιαφέρον είναι ότι πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησαν σενάρια για την κατασκευή της εν λόγω πίστας αγώνων από Τούρκους.

Ο δήμαρχος Δραπετσώνας άλλωστε συναντήθηκε μάλιστα με Τούρκο επιχειρηματία για να συζητήσουν το έργο πριν από μερικές ημέρες. Ο Τούρκος επιχειρηματίας ονομάζεται Μουμτάζ Ταχιντσίογλου και είναι πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ο ίδιος, παλαιός πρόεδρος της Γαλατασαράι, διαθέτει εμπειρία από αντίστοιχα έργα, καθώς η Τουρκία διαθέτει ήδη μία πίστα.

Τόσο οι δηλώσεις Μηταράκη, όσο και η παρουσία του δημάρχου Δραπετσώνας στη χτεσινή συνάντηση δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το ελληνικό σχέδιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί εταιρία για την προώθηση του έργου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου υποστηρίζει στην εφημερίδα ότι έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της F1 και έχει λάθει υποσχέσεις.

Προσθέτει ότι τα κεφάλαια για το έργο ανέρχονται περί τα 650 εκατ. ευρώ, μέσω αλλαγής χρήσεων γης στην περιοχή, καθορισμού συντελεστών δόμησης, ενοποίησης ιδιοκτησιών.

This entry was posted on Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2012 at 21:03 and is filed under F1, ΑΘΛΗΤΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply