Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έχασε τη μισή του αξία το Facebook

4 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/3956433E440CB255CA67443FB6AA07BF.jpgΤη μισή του χρηματιστηριακή αξία έχει χάσει μέσα σε μόλις τρεισήμισι μήνες το Facebook. Την περασμένη Παρασκευή, 31 Αυγούστου, η μετοχή του κολοσσού της κοινωνικής δικτύωσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπεσε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 19 δολαρίων.

Πρόκειται για ένα σοκ. Η Facebook Inc. εισήλθε στις 18 του περασμένου Μαΐου στο χρηματιστήριο, διαπραγματευόμενη στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας NASDAQ στην τιμή των 38 δολαρίων (περίπου 30 ευρώ). Αυτό οριοθετούσε τη χρηματιστηριακή της αξία στα 104 δισ. δολάρια. Το κλείσιμο του NASDAQ την Παρασκευή 31 Αυγούστου, βρήκε την τιμή της μετοχής της εταιρείας στα 18,06 δολάρια (περίπου 14,35 ευρώ).

Η χρηματιστηριακή αξία της Facebook Inc. έχει καταβαραθρωθεί από τον Μάιο, χάνοντας περί τα 65 δισ. δολάρια. Ηδη από το ξεκίνημα του καλοκαιριού η «Wall Street Journal» είχε χαρακτηρίσει την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο «φιάσκο». Και τώρα οι αρχές της αμερικανικής χρηματαγοράς ερευνούν το πώς η μετοχή κινήθηκε ειδικά τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσής της στον NASDAQ.

To Facebook δημιουργήθηκε το 2004 από τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ, του οποίου το μερίδιο κατά την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο εκτιμήθηκε στα 19 δισ. δολάρια!

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2012 at 22:22 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply