Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάρτι εκατομμυρίων στις Μη Κυβερνητικές οργανώσεις με τα δικά μας λεφτά

Σεπτέμβριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.newsit.gr/files/Image/2012/09/02/resized/euros5_595_355.jpgΤεράστια ποσά πήραν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τη δεκαετία 2000-2010, χρήματα που πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος και τα οποία δαπανήθηκαν σε απίστευτες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, οργανώσεις ξόδεψαν ποσά για την βιώσιμη ανάπτυξη στο Κόσοβο, για την κατασκευή αλιευτικών σκαφών με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα και για μελέτη για την καταγραφή της πληθυσμιακής ομάδας των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα:

Το κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης “Ευρωπαϊκή Προοπτική” σε 10 χρόνια πήρε πάνω απο 7,5 εκατ. ευρώ από το υπ. Εξωτερικών ενώ το 2005 πήρε περισσότερα απο 2,5 εκατ, από το υπουργείο εργασίας. Ανάμεσα στις δραστηριότητες του κέντρου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για την κοινωνική και οικονομική συνοχή στη Σερβία και η υποστήριξη της Σερβίας για τον τερματισμό λειτουργίας των κέντρων προσωρινής διαμονής.

-Το “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρώπινης Ανάπτυξης – Humanet” την περίοδο 2000-2010 πήρε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για 15 προγράμματα. Ανάμεσα στα έργα της η κατασκευή 100 ψαράδικων με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα και η μελέτη για την καταγραφή της πληθυσμιακής ομάδα των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.
Όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα, στις πρώτες θέσεις της λίστας των ΜΚΟ που έχουν πάρει τα περισσότερα χρήματα από το υπ. Εξωτερικών απο το 2000 μέχρι το 2007 είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, που εχει χρηματοδοτηθεί συνολικά με 3.466.652 ευρώ!

Αν και δεν πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση, περιλαμβάνεται στις λίστες, καθώς λαμβάνει νομίμως επιχορηγήσεις από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και η δράση του πραγματοποιείται με ειδικό νόμο του ελληνικού κράτους.

Μερικά από τα προγράμματά του:
-η επιμόρφωση των νομικών των μικρών νησιών του Ινδικού, του Ατλαντικού και του Ειρηνικού για την προστασία του περιβάλλοντος.
-κέντρο στήριξης γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στην Καμπούλ και νομοθετική μεταρρύθμιση του Αφγανιστάν για την επιμόρφωση γυναικών δικαστών του Αρείου Πάγου της χώρας.
-η διοικητική μεταρρύθμιση στο Λίβανο με στόχο να εκπαιδεύσει τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας προκειμένου να βοηθήσει την εγκαθίδρυση του κράτους δικαίου στην περιοχή.

Real News

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 3rd, 2012 at 11:31 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply