Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΟΠΥΥ: Ούτε γιατροί από σήμερα Δευτέρα για τους ασφαλισμένους

Σεπτέμβριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Όλο και περισσότερο γενικεύεται η κρίση στον χώρο της υγείας

ΕΟΠΥΥ: Ούτε γιατροί από Δευτέρα για τους ασφαλισμένους

Γενικεύεται η αναταραχή στον χώρο της υγείας με φόντο τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Από σήμερα (3/9) οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν οι ίδιοι και τις ιατρικές επισκέψεις στον ΕΟΠΥΥ, αφού οι γιατροί του Οργανισμού πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την εξόφληση των χρεών.

«Ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου.

Η κινητοποίηση των γιατρών θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.

Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις. Η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου θα εισπράττεται απευθείας από τον ασφαλισμένο.

Σήμερα πάντως, οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συναντηθούν με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι ήδη από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου πληρώνουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους, καθώς οι φαρμακοποιοί προχώρησαν στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας άμεση αποπληρωμή των οφειλών.

Σήμερα αναμένεται συνάντηση του υφυπουργού Υγείας με τους φαρμακοποιούς.

ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 3rd, 2012 at 09:51 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply