Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από κόσκινο όλες οι δηλώσεις…

Σεπτέμβριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις σε 8.500.000 Έλληνες

http://www.newsbeast.gr/files/temp/40E9DEDED584E6FD7AA7F589C6A62CF0.jpgΣαρωτικές διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις 8.500.000 ιδιοκτητών ακινήτων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών θα πραγματοποιήσει ως το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών με τη συνδρομή του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όπως αναφέρει το Βήμα, 3.000.000 πολίτες που απέκτησαν το 2011 εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και είτε δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση είτε απέκρυψαν μέρος ή το σύνολο του εισοδήματός τους.

Η διαδικασία προβλέπει το άθροισμα όλων των εσόδων που προκύπτουν ώστε να ελεγχθεί εάν πλήρωσαν τους φόρους που αναλογούν.

Παράλληλα, θα ζητηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΙΚΑ με τις δηλώσεις εργοδοτών για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους συνταξιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εντοπιστούν αδήλωτα έσοδα θα γίνουν ακόμη και διασταυρώσεις πινακίδων αυτοκινήτων με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Θα ελεγχθεί δηλαδή πόσα αυτοκίνητα είχε κάθε φορολογούμενος στην κατοχή του και κινούταν επί τουλάχιστον 1 μήνα μέσα στο 2011.

Όλα τα στοιχεία, έσοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα θα διασταυρωθούν για να ελεγχθεί εάν πληρώθηκαν οι φόροι που αναλογούν.

Πρώτοι θα μπουν στο στόχαστρο όσοι εμφανιστούν να έχουν έσοδα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 3rd, 2012 at 12:20 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply