Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανατροπές-φωτιά στα εργασιακά ζητά η τρόικα

Σεπτέμβριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μείωση αποζημιώσεων, αλλαγές στο ωράριο και εξαήμερη εργασία

http://www.newsbeast.gr/files/temp/40E9DEDED584E6FD7AA7F589C6A62CF0.jpgΝέες ανατροπές στα εργασιακά ζητά η τρόικα. Με e-mail που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, βάζει εκ νέου στο τραπέζι μειώσεις στις αποζημιώσεις των εργαζομένων που απολύονται ή συνταξιοδοτούνται, ενώ επαναφέρει το ζήτημα της μεγαλύτερης ευελιξίας στο χρόνο εργασίας, ακόμα και κατάργηση του πενθημέρου.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, οι δανειστές ουσιαστικά, προτείνουν κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζόμενους πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.

Παράλληλα προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής-βραδινής βάρδιας.

Παράλληλα πέφτει και πάλι στο τραπέζι επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 3rd, 2012 at 15:57 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply