Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία στην πρεμιέρα του στο «Γ.Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος από την Κέρκυρα της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-0, ενώ ο Άρης και ο ΟΦΗ σε ένα πολύ κακό ποιοτικά ματς έμειναν στην χωρίς τέρματα ισοπαλία, 0-0.

Η αυλαία θα πέσει την Δευτέρα με το ντέρμπι των… πρώην ευρωπαίων ολοκληρώνεται η αγωνιστική με το ματς του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 τον Λεβαδειακό

Χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Ολυμπιακός μετά την πρεμιέρα μπήκε με το δεξί και στο «Καραϊσκάκη»!

Η ομάδα του Ζαρντίμ επιβλήθηκε 4-0 του Λεβαδειακού, με σκόρερ τους Τζεμπούρ (38’, 75’), Σιόβα (5’) και Μανιάτη (63’).

Δύο στα δύο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με το… καλησπέρα βρίσκονται στο +4 από τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία.

Πως ξεκίνησε:

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής (πέραν ίσως του νέου αποκλεισμού του Φέισα). Με μοναδική αλλαγή αυτή του Παπάζογλου αντί του Κοντρέρας (τραυματίας) στο κέντρο της άμυνας εμπιστεύθηκε το σχήμα που έφυγε με το «διπλό» από τη Βέροια.

Έτσι, λοιπόν, τερματοφύλακας ήταν ο Κάρολ, αριστερά στην άμυνα ξεκίνησε ο Χολέμπας, δεξιά ο Τοροσίδης, το δίδυμο των στόπερ αποτελούνταν από τους Σιόβα, Παπάζογλου, μπροστά τους στα χαφ βρίσκονταν οι Μοδέστο, Μανιάτης, οργανωτικό ρόλο είχε ο Ιμπαγάσα, ενώ οι Μασάντο (αριστερά), Αμπντούν (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή) συνέθεσαν την επιθετική τριπλέτα.

Φορτσάτος, όπως το συνηθίζει όταν αγωνίζεται στο «Καραϊσκάκη», μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Το γνώριμο πιεστικό στιλ με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν νωρίς τα επιθετικά τους ατού. Γκολ πέτυχαν προτού συμπληρωθεί καν το πρώτο πεντάλεπτο, ωστόσο αυτό ήταν προϊόν συνεργασίας ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και εν μέρει της συνδρομής της τύχης. Από φάουλ του Χολέμπας, οι κόντρες ευνόησαν τον Σιόβα και ο νεαρός στόπερ δεν αστόχησε εξ επαφής.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προϊδέαζε ένα εύκολο βράδυ για τους παίκτες του Ζαρντίμ, όμως δεν αποδείχθηκε τέτοιο. Από την μία ήταν η δυσκολία στην δημιουργία φάσεων απέναντι στον καλά οργανωμένο Λεβαδειακό και από την άλλη η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, η οποία ναι μεν έμοιαζε ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ματς, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο κόντρα σε μια ομάδα μεγαλύτερης ή πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας από την σημερινή, όπως αυτές που θα συναντήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκείνο πάντως που φαινόταν να κάνει εξαιρετικά, ήταν να εκμεταλλεύεται τα λάθη των αντιπάλων. Έτσι, και ο Τζεμπούρ δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία μετά το… βγαίνω και δεν βγαίνω του Κυριακίδη στο φάουλ του Μασάντο, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Η εμφάνιση δεν ήταν πειστική, αλλά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν αφομοιώσει ακόμη πλήρως την αγωνιστική νοοτροπία του Ζαρντίμ (χωρίς πίεση ψηλά και με περισσότερη κινητικότητα από τα άκρα) αποτελεί ελαφρυντικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν βιάστηκε για την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο.

Οι παίκτες του χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους έβρισκαν λύσεις μεσοεπιθετικά και με τον Αμπντούν ιδιαίτερα δραστήριο έφτασαν άνετα και σε ένα τρίτο τέρμα, με «δράστη» τον Μανιάτη. Τον ακολούθησε σε διάθεση ο Τζεμπούρ, ο οποίος έψαξε επίμονα το δεύτερο προσωπικό τέρμα και τέταρτο της ομάδας του και το πέτυχε από ασίστ του συμπατριώτη του.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέβας, Σιόβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (73’ Φουστέρ), Μασάντο, Αμπντούν (81’ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (86’ Πάντελιτς).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μανωλάς, Γκρέκο, Μήτρογλου.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Λισγάρας, Χοσέμι, Μαχαίρας, Κόρμπος, Ζησόπουλος (70’ Κοτίτσας), Ροτζέριο, Πόι (57’ Ναπολεόνι), Ακόστα, Βασιλείου (76’ Σαχπεκίδης).

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος, Ζαουί.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»


Παναγιώτης Σγαρδέλης

Tα αποτελέσματα:
2η Αγωνιστική
31/08/2012 Παναθηναϊκός ΠΑΣ Γιάννινα 1 – 1
01/09/2012 Βέροια Πανιώνιος 0 – 1
01/09/2012 Πλατανιάς Χανίων Πανθρακικός 2 – 0
01/09/2012 Ξάνθη ΑΕΚ 1 – 0
02/09/2012 Αρης ΟΦΗ 0 – 0
02/09/2012 Αστέρας Τρίπολης Κέρκυρα 3 – 0
02/09/2012 Ολυμπιακός Λεβαδειακός 4 – 0
Τη Δευτέρα Ατρόμητος ΠΑΟΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.