Η δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ είναι μοιρασμένη σε… τέσσερις δόσεις και μετά την πρώτη που έλαβε χώρα την Παρασκευή με τον ΠΑΣ Γιάννενα να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το Σάββατο, λοιπόν, ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από τη Βέροια με 1-0, ενώ ο Πλατανιάς πέτυχε την πρώτη νίκη της Ιστορίας του στη Σούπερ Λίγκα με 2-0 επί του Πανθρακικού. Στα Πηγάδια η Ξάνθη επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0.

Ο Πανιώνιος πήρε το «τρίποντο» στη Βέροια
Με σκόρερ τον Κώστα Μενδρινό στο 49ο λεπτό, ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 στη Βέροια της ομώνυμης ομάδας και διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αντίθετα, η «Βασίλισσα του Βορρά» γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Με κινητήριο μοχλό τον Ολαϊτάν, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και είχαν καλές ευκαιρίες, στο 12′ με τον Νιγηριανό που σούταρε λίγο άουτ και στο 33′ με τον Ιωάννου, το συρτό σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη. Από την πλευρά τους, οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και είχαν καλές στιγμές με τον Μενδρινό στο 13΄ και τον Οκόγιε στο 27′, και στις δύο περιπτώσεις όμως αντέδρασε σωστά ο Καντιμοίρης (που αντικατέτησε τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια).

Αποφασιστικής σημασίας αποδείχθηκε το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Στο 48′ ο Ολαϊτάν επωφελήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Περιστερίδη, όμως το τελείωμά του ήταν απελπιστικά άστοχο. Στην αντεπίθεση του Πανιωνίου ο Οκόγιε «έστρωσε» στον Μενδρινό, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε… με τη μία ωραίο φαλτσαριστό πλασέ και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Καντιμοίρη, ανοίγοντας το σκορ. Η Βέροια ανοίχτηκε και πίεσε για την ισοφάριση, αυτή τη φορά με βασικό εκφραστή τον Μπελόν, ο οποίος είχε και ένα εξαιρετικό σουτ στο 70′, το οποίο απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Περιστερίδης. Οσο περνούσε η ώρα οι προσπάθειες των γηπεδούχων γίνονταν σπασπμωδικές, ενώ οι φιλοξενούμενοι με μαζική άμυνα άντεξαν και στο τέλος πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους, ξεκίνημα που δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Τζημογιάννης, Τόμας, Γκιγιέρμο – Γουνδουλάκης, Κούρος, Μενδρινός, Περιστερίδης

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ (Μάκης Χάβος): Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ (60′ Καλτσάς), Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γεωργέας, Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Μπελόν (77′ Γκιγιέρμο)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Ανδράλας, Κούρος (74′ Κουρντί), Ρόβας, Γουνδουλάκης (61′ Αυλωνίτης), Μενδρινός, Αραβίδης, Οκόγιε (69′ Ντούνης), Διαμαντάκος

Πρώτη νίκη του Πλατανιά στην Σούπερ Λίγκα
Την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία πανηγυρίζει ο Πλατανιάς Χανίων, που επικράτησε στο Παγκρήτιο 2-0 του Πανθρακικού, χάρη σε γκολ των Αναστασάκου (30′) και Μαραγκουδάκη (43′) για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, υποχρεώνοντας την ομάδα της Κομοτηνής στη δεύτερη ήττα της.

Αν και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο… ζωηροί στα πρώτα λεπτά, σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20′, όταν ο Ουντότζι με κάθετη μπαλιά έδωσε… μισό γκολ στον Αναστασάκο, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Αντίλοβιτς. Ο έμπειρος επιθετικός όμως πήρε την… εκδίκησή του στο 30′, όταν με μετά από κόρνερ του Κάλαϊτζιτς σκόραρε με κεφαλιά το «παρθενικό» τέρμα του Πλατανιά στη μεγάλη κατηγορία. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει με το σουτ του Μπαϊκαρά στο 39′ που μπλόκαρε ο Κηπουρός, όμως στο 43′ η ομάδα των Χανίων διπλασίασε τα τέρματά της με δυνατό σουτ του Μαραγκουδάκη, αφού προηγήθηκε ασθενής απόκρουση του Αντίλοβιτς σε πλασέ του Ουντότζι.

Το 2-0 του ημιχρόνου καθόρισε και την έκβαση του αγώνα, αφού ο Πανθρακικός δεν φάνηκε να έχει το σθένος για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Πλατανιάς έπαιξε έξυπνα με το χρόνο, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Κηπουρού και κράτησε σχετικά άνετα τη νίκη, χάνοντας, μάλιστα, ευκαιρία με τον Καλαϊτζιτς να πετύει και τρίτο γκολ.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Κίτρινες: Κανακούδης, Παληγεώργος – Μπαϊκαρά

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (82′ Μιρτσέτα), Ουκάρ (60′ Γκονζάλες), Τζανής, Ποτουρίδης, Ουντότζι (88′ Παληγεώργος)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο, Στάθης, Λουσέρο, Τσερφά, Μίνγκα (46′ Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Πρίττας (58′ Μιχαλόπουλος / 71′ Γωνιάδης)

Η Ξάνθη υποχρέωσε την ΑΕΚ στη δεύτερη ήττα της
Με σκόρερ τον Μαρκόβσκι στο 58ο λεπτό, η Ξάνθη επικράτησε 1-0 στα Πηγάδια της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και την υποχρέωσε στη δεύτερη ήττα της. Η Ενωση τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουρέλλα στο 70′.

Οι «ακρίτες» είχαν την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 1ο λεπτό, όμως το σουτ του Μαρκόβσκι μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου. Ο «Δικέφαλος» από την πλευρά του «άγγιξε» το γκολ στο 12′, με το φάουλ του Λαγού να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στο 23′ ήταν και πάλι σειρά του Μαρκόβσκι να απειλήσει με σουτ από καλή θέση, που και πάλι εξουδετέρωσε (με διπλή προσπάθεια) ο Κωνσταντόπουλος. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και ως το τέλος του ημιχρόνου τα μόνα αξιοσημείωτα γεγονότα ήταν μία ωραία ατομική ενέργεια του Μαρσελίνιο που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μπουγαϊδη και ο τραυματισμός του Λαγού, που υπέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Γκερέιρο.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 58′. Ο Μαρκόβσκι μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, ο Μπουγαϊδης τον έκοψε προσωρινά, αλλά ο Ονουάτσι έγινε κάτοχος της μπάλας, γύρισε τη σέντρα από δεξιά και ο Σέρβος σέντερ-φορ με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ πλησιάσε την ισοφάριση με την κεφαλιά του Κουτρουμπή στο 63′ να φεύγει μόλις άουτ, αλλά η αποβολή του Κουρέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70′ έβαλε ουσιαστικά τους «τίτλους τέλους» στο ματς, αφού με δέκα παίκτες η Ενωση δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Κατσικοκέρη στο 83′ που πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Κίτρινες: Μάνταλος, Φλίσκας, Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Λοντίγκιν (στον πάγκο), Μαρσελίνιο – Αρκούδας, Κουρέλλας, Κορδέρο, Κατίδης

Κόκκινη: Κουρέλλας (70′, 2η κίτρινη)

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μαρσελίνιο (90’+ Καζούμπα), Ονουάτσι (65′ Πλατέλλας), Μαρκόβσκι, Φλίσκας, Μάνταλος (70′ Βασιλακάκης), Ντάνι

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο (60′ Παυλής), Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Λαγός (32′ Γκερέιρο), Φούντας (59′ Κατίδης), Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Κουρέλλας, Κουτρουμπής

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής:
Κυριακή 2/9
18.15 Αρης-ΟΦΗ (novasports3)
18.15 Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα (novasports1)
20.30 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (novasports1)

Δευτέρα 3/9
20.30 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (novasports1)

ΔΟΛ,sport-fm.grΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.