Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η υφυπουργός αναθέτει, ο σύζυγος εισπράττει

Σεπτέμβριος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εκτεθειμένη αφήνει την Σκοπούλη ο Α. Λυκουρέντζος

http://img.protothema.gr/234F0CA6CCDFFF98CA2AB0B460D5AF84.jpgΧορηγός του συζύγου της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική πολυεθνική Roche, η οποία του έχει διαθέσει τουλάχιστον 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο, ποσό υψηλό και πάντως πολλαπλάσιο από οποιαδήποτε χορηγία της εταιρείας σε άλλον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κυρία Σκοπούλη, πάλι, επιχειρεί τώρα να «χορηγήσει» τεράστια ποσά στη Roche για τον μοριακό έλεγχο του αίματος σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία αμφιλεγόμενη, όπως καταγγέλλει η μία εταιρεία που φέρεται δήθεν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όπως υποστήριξε η υφυπουργός σε δημόσια δήλωσή της!

Η στενή οικονομική σχέση του κ. Μουτσόπουλου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί η σύζυγός του, που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιμένει σε μια μη σύννομη διαδικασία, που τελικό σκοπό έχει την αναδιανομή των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για τον μοριακό έλεγχο του αίματος. Και μάλιστα γιατί να θέλει να «χαρίσει» ουσιαστικά στη Roche ένα αρχικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ για ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας, διά του υφυπουργού κ. Μάριου Σαλμά, εξασφάλισε, με κάθε επισημότητα και τυμπανοκρουσία, την υπηρεσία αυτή εντελώς δωρεάν για τη φετινή περίοδο!

Το «Θέμα» αποκαλύπτει σήμερα την παχυλή χορηγία από τη φαρμακευτική εταιρεία προς τον κ. Μουτσόπουλο, παρότι ο τελευταίος υπήρξε πρόεδρος του ΕΟΦ κατά το παρελθόν και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήγειρε τουλάχιστον θέμα δεοντολογίας για τη σχέση αυτή. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εταιρεία Roche χορηγεί τον κ. Μουτσόπουλο κάθε χρόνο από το 2006 με ένα σταθερά μεγάλο ποσό. Το 2006, λοιπόν, τον χορήγησε με 15.000 ευρώ, το 2007 με 60.000 ευρώ, το 2008 με 50.000 ευρώ, το 2009 με 140.000, ενώ για τις επόμενες δύο χρονιές τού έδωσε από 50.000 ευρώ για καθεμία.

Διαβάστε περισσότερα από τον Γιώργο Πετρίδη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Εκτεθειμένη αφήνει την Σκοπούλη ο Α. Λυκουρέντζος

http://img.protothema.gr/CEEC1EE77EC0E8EAC0E187C681AC2C7D.jpgΘεαματικό πολιτικό άδειασμα στην Φωτεινή Σκοπούλη επεφύλασσε ο προϊστάμενός της Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς η κυβέρνηση συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τις οικονομικές διασυνδέσεις του συζύγου της υφυπουργού Υγείας με την φαρμακευτική εταιρία, που επιχείρησε να ευνοήσει με ενέργειές της.

Το θέμα έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις τόσο για την κυβέρνηση, που θέλει να πείσει ότι οι οδυνηρές θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο και δεν γίνονται βορά στη διαφθορά των πολιτικών, όσο και για την Δημοκρατική Αριστερά, η οποία πρότεινε την κυρία Σκοπούλη για υφυπουργό στο υπουργείο Υγείας.

Με μία ανακοίνωση καταπέλτη το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εκφράζει την άποψη και τη γραμμή του εκάστοτε υπουργού Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι η εντολή που είχε δώσει ο κ. Λυκουρέντζος στις 3 Αυγούστου για ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του ιού του δυτικού Νείλου, δεν περιείχε καμία εντολή ή αναφορά για «απευθείας ανάθεση».

Η διευκρίνιση είναι καίριας σημασίας, καθώς η κυρία Σκοπούλη έστειλε έγγραφο στις 24 Αυγούστου προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και επικαλούμενη την οδηγία του υπουργού, έδινε εντολή για «απευθείας ανάθεση» των μοριακών ελέγχων του αίματος. Σημειωτέον ότι η κυρία Σκοπούλη ζητούσε να διατεθούν 300.000 ευρώ για τους μοριακούς ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας δια του υφυπουργού Μάριου Σαλμά είχε στο μεσοδιάστημα από τις 3 έως τις 2 Αυγούστου εξασφαλίσει δωρεάν 20.000 ελέγχους, καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας. Η διευκρίνιση από τον κ. Λυκουρέντζο δια της ανακοίνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι κρίσιμης σημασίας και για ένα επιπλέον λόγο: Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων είχε στις 14 Ιουνίου κρίνει παράνομη την οποιαδήποτε διαδικασία απευθείας ανάθεσης έργου για τον μοριακό έλεγχο του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας!

Είναι προφανές δηλαδή ότι ο κ. Λυκουρέντζος δεν θέλει να χρεωθεί μία παράνομη ενέργεια της υφυπουργού του, όταν ο ίδιος άλλη εντολή έδωσε στις 3 Αυγούστου και με συγκεκριμένα δεδομένα και άλλα έπραξε στις 24 Αυγούστου η κυρία Σκοπούλη, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Όπως διευκρινίζει επιπλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ, το έργο δεν ανατέθηκε και φυσικά δεν καταβλήθηκε το παραμικρό ποσό, παρά την εντολή της κυρίας Σκοπούλη.

Ενδεικτικό του κακού κλίματος, που υπάρχει στην κυβέρνηση και την οδό Αριστοτέλους για την κυρία Σκοπούλη είναι το γεγονός ότι ούτε το Υπουργείο, ούτε το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εποπτεύεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξέδωσαν την παραμικρή ανακοίνωση κάλυψης της υφυπουργού για τις αποκαλύψεις που κάνει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές ο σύζυγος της κυρίας Σκοπούλη, καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος έχει λάβει την τελευταία εξαετία από τη φαρμακευτική εταιρία Roche χρηματοδότηση 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο. Πρόκειται για την ίδια στην οποία ζήτησε να ανατεθεί ο μοριακός έλεγχος του αίματος για τον ιό του δυτικού Νείλου η κυρία Σκοπούλη, με τις παράνομες και αμφιλεγόμενες ενέργειές της!!!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Αναφορικά με την προμήθεια αντιδραστηρίων μοριακού ελέγχου του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει:

1. Η εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, που διεβιβάσθη στο ΚΕΕΛΠΝΟ στις 3.8.2012 με το υπ’ αρ. πρωτ. Α.Π. 11. έγγραφο, αναφέρεται σε οικονομική υποστήριξη του ΕΚΕΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 300.000 Ευρώ, προκειμένου το ΕΚΕΑ να προβεί, ως καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

2. Ουδεμία αναφορά γίνεται στο έγγραφο του κ. Υπουργού για απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο ανάδοχο από το ΚΕΕΛΠΝΟ και ουδέποτε επανήλθε το αίτημα οικονομικής ενισχύσεως του ΕΚΕΑ προς εκτέλεση.

3. Πέραν των ως άνω, το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνει ότι δεν εκτέλεσε άλλη εντολή του Υπουργείου και ως εκ τούτου ουδέποτε προέβη σε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για την προμήθεια αντιδραστηρίων για το μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ουδέποτε εκταμίευσε οιοδήποτε ποσό για το σκοπό αυτό.

4. Είναι προφανές ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν την Δημόσια Υγεία, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της εξέλιξης του φαινομένου του ιού του Δυτικού Νείλου και αναλόγως παρεμβαίνει μέσα στα πλαίσια του σκοπού του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς .

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 2nd, 2012 at 17:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply