Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού

Σεπτέμβριος 1st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η πανσέληνος της 31ης Αυγούστου ξεπρόβαλε πάνω από τον Υμηττό λίγο μετά τις εννέα το βράδυ

Το τελευταίο φεγγάρι του καλοκαιριού

Ήδη πολύς κόσμος σε όλη την Ελλάδα βρέθηκε έξω, σε υπαίθριους τόπους, αρχαιολογικούς ή μη, προκειμένου να δει και να απολαύσει το τελευταίο βράδυ του καλοκαιριού που φωτίζει η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου.

Πολλοί οι κοινωνοί της πανσελήνου ανά την επικράτεια, παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα με αφορμή την πανσέληνο που σήμερα μπορεί να μη γιορτάζεται ως θεότητα όπως κατά την αρχαιότητα, ωστόσο εξακολουθεί να έχει σημαντική θέση στην κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.

Στην Ακρόπολη, στο Σούνιο, στην Αρχαία Νικόπολη, την Ελευσίνα, το παλαιό φρούριο της Κέρκυρας, την Κνωσσό, την πλατεία της Ρωμαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη, στο κάστρο της Μυτιλήνης και σε τόσους άλλους αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια οι έλληνες λούστηκαν στο διαχρονικό ασημένιο φως της τελευταίας πανσελήνου του καλοκαιριού.

This entry was posted on Σάββατο, Σεπτέμβριος 1st, 2012 at 08:14 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply