Βατή η κλήρωση για τους Ερυθρόλευκους που μπορούν να προκριθούν

Τσάμπιονς Λιγκ: Με Αρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ ο Ολυμπιακός

Σε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία θα ταξιδέψει και εφέτος ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κληρωτίδα τον έφερε στον Β΄ όμιλο με αντιπάλους την αγγλική Αρσεναλ, την γερμανική Σάλκε και τη Γαλλική Μονπελιέ. Στην περυσινή διοργάνωση είχε αντιμετωπίσει και πάλι την Αρσεναλ, ενώ οι αντίπαλοί του από την Γερμανία ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ και από την Γαλλία η Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 18 Σεπτεμβρίου εντός έδρας με τη Σάλκε και θα ακολουθήσουν τα ματς με Αρσεναλ (εκτός), Μονπελιέ (εκτός), Μονπελιέ (εντός), Σάλκε (εκτός) και Αρσεναλ (εντός).

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Σάλκε 19/9

2η αγωνιστική: Αρσεναλ – Ολυμπιακός 2/10

3η αγωνιστική: Μονπελιέ – Ολυμπιακός 23/10

4η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Μονπελιέ 7/11

5η αγωνιστική: Σάλκε – Ολυμπιακός 20/11

6η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Αρσεναλ 5/12

Η κλήρωση δεν ήταν η χειρότερη αλλά ούτε και η καλύτερη για τους Ερυθρολεύκους. Από τη μια απέφυγαν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Μπάγερν από το γκρουπ των ισχυρών, αλλά από την άλλη κληρώθηκαν με την Μονπελιέ η οποία μαζί με την Ντόρτμουντ ήταν οι δύο καλύτερες ομάδες από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Εν ολίγοις όπως και πέρυσι ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά και να τερματίσει τελευταίος. Τα πάντα θα κριθούν από τη δική του απόδοση και κυρίως από τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει στο «Γ.  Καραϊσκάκης». «Οι παίκτες μας έχουν την περυσινή εμπειρία η οποία θα τους βοηθήσει. Στο χέρι τους είναι να παίξουν καλά και να προκριθούν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα θα ενισχυθεί μόνο εφόσον βρεθεί παίκτης ο οποίος μπορεί να ενισχύσει το σύνολο.

Η Αρσεναλ παραμένει ένας ισχυρός αντίπαλος. Αποδυναμώθηκε κατά την τελευταία μεταγραφική περίοδο καθώς έχασε τον Φαν Πέρσι, ο οποίος μετακόμισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον ανασταλτικό μέσο Αλεξάντερ Σονγκ, ο οποίος συνεχίζει στην καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Ενισχύθηκε όμως με τον ισπανό διεθνή μέσο Σάντι Καθόρλα, τον γερμανό διεθνή επιθετικό Λούκας Ποντόλσκι, αλλά και τον κορυφαίο επιθετικό της Μονπελιέ Ολιβιέ Ζιρού.  Είναι η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός θα συναντήσει τους «Κανονιέρηδες» τα τελευταία χρόνια στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2009 έχασε στο Λονδίνο 2-0 και νίκησε 1-0 στον Πειραιά, ενώ πέρυσι ηττήθηκε εκτός έδρας 2-1 και επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1.

Με τη Σάλκε ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά. Το μόνο που τους ενώνει είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι είχαν πωλήσει το 2009 στην γερμανική ομάδα, που έχει στο δυναμικό της και τον πρώην μέσο της ΑΕΚ Βασίλη Πλιάτσικα. Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα με κορυφαίο σκόρερ τον ολλανδό διεθνή Γιαν Χούντελαρ, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 έφτασε στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα, ενώ ξεκίνησε θετικά εφετινό πρωτάθλημα με εκτός έδρας νίκη επί της Σααμπρίκεν με 5-0 και ισοπαλία 2-2 στο Ανόβερο.

Ο Ολυμπιακός θα συναντηθεί επίσης για πρώτη φορά με τη Μονπελιέ και οι εμπειρίες των παικτών του από τις περυσινές συναντήσεις με τη Μαρσέιγ ίσως αποδειχθούν πολύτιμες. Η Μονπελιέ για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε πέρυσι πρωταθλήτρια Γαλλίας. Ξεκίνησε πάντως άσχημα το εφετινό Σαμπιονά καθώς σε τρεις αγώνες μετράει δύο ήττες από τη Λοριάν 2-1 και την Μαρσέιγ 1-0 και μία ισοπαλία στην πρεμιέρα 1-1 με την Τουλούζ.

Ο νεοαποκτηθείς αμυντικός του Ολυμπιακού Πάμπλο Κοντρέρας εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι η ομάδα του είναι προετοιμασμένοι για παιχνίδια αυτού του επιπέδου στη διοργάνωση. «Η Αρσεναλ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, το έχω διαπιστώσει και φέτος που την έχω δει να παίζει. Έχω όμως εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί καλά απέναντί της» υπογράμμισε.

Ως προς τις ομοιότητες με την περυσινή κλήρωση ο χιλιανός αμυντικός ανέφερε ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία. «Είναι ένα από τα παιχνίδια του πεπρωμένου. Εμείς δεν το κοιτάμε αυτό, έχουμε μεγάλες προσδοκίες στον Ολυμπιακό και ελπίζουμε να παίξουμε όσο το δυνατό σπουδαιότερο ρόλο σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ» τόνισε.

«Φωτιά» ο 4ος όμιλος

Δίχως αμφιβολία πάντως ο 4ος όμιλος είναι αυτός που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι, ο Αγιαξ και η Ντόρτμουντ συνθέτει το γκρουπ των πρωταθλητών και προϊδεάζει για σπουδαίες αναμετρήσεις…

Αναλυτικά οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ

1ος Όμιλος: Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου, Παρί Σεν Ζερμέν, Δυναμό Ζάγκρεμπ

2ος Όμιλος: Άρσεναλ, Σάλκε, Ολυμπιακός, Μονπελιέ

3ος Όμιλος: Μίλαν, Ζενίτ, Άντερλεχτ, Μάλαγα

4ος Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ

5ος Όμιλος: Τσέλσι, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Γιουβέντους, Νόρτσελαντ

6ος Όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Βαλένθια, Λιλ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ

7ος Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα, Σπαρτάκ Μόσχας, Σέλτικ

8ος Όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράγκα, Γαλατασαράι, Κλουζ

Γεωργάκης Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.