Με τη συμμετοχή της Άννας Τζίκα στους κατατακτήριους αγώνες του ατομικού τόξου γυναικών σε όρθια στάση και τον Γιάννη Κωστάκη στα 50μ. πρόσθιο (κατηγορία SB2) εγκαινιάζεται η ελληνική παρουσία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν 61 αθλητές και αθλήτριες, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 503 αγωνίσματα, 201 περισσότερα σε σύγκριση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η χθεσινή τελετή έναρξης αποτιμάται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως ισάξια αν όχι καλύτερη από την αντίστοιχη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ταξίδι στη γνώση με την εξερεύνηση των θαυμάτων της επιστήμης και της ανθρώπινης προσπάθειας από την πρωταγωνίστρια της τελετής, τη μικρή Μιράντα από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, δικαιολόγησε τον τίτλο «Διαφωτισμός». Η παρουσία του σερ Στίβεν Χώκινγκ σε ρόλο οδηγού χαιρετίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των σχολιαστών ως λαμπρή έμπνευση.

Οι Τάιμς σχολιάζουν ότι η τελετή θα ξεπεραστεί μόνο από την έμπνευση που θα μας προσφέρουν οι αθλητές, ο Γκάρντιαν σημειώνει ότι το χθεσινό φαντασμαγορικό θέαμα ξαναδίνει ζωή στη Βρετανία που μελαγχόλησε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η Τέλεγκραφ δηλώνει βέβαιη ότι αυτή η τελετή έναρξης με την πανδαισία χρωμάτων και ήχων και ομπρελών δε θα ξεχαστεί όπως οι προηγούμενες.

Για την εφημερίδα Ιντιπέντεντ η τελετή είχε καλύτερη δομή και συνοχή από την αντίστοιχη του Ντάνι Μπόιλ για τους Ολυμπιακούς, ενώ η Μίρορ σχολιάζει ότι όλος ο κόσμος παρακολουθούσε με θαυμασμό όσα εκτυλίσσονταν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Στράτφορντ.

Θανάσης Γκαβός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.