Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κυβερνητική διάψευση για τον φόρο ακινησίας στα Ι.Χ.

Αύγουστος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Βουλγαράκης: “Ήθελα να ‘ξερα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά;”

Γελοίες και ανυπόστατες χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ακινησίας στα αυτοκίνητα.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα και απορούσαν για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας  “Κυριακάτικη Δημοκρατία” το οποίο ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών εξέταζε το σενάριο για την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης στα ακίνητα, δηλαδή να καταβάλλει ενοίκιο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, στο οποίο διαμένει, φυσικά προς το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρούσε ένα ακόμα βήμα παραπέρα, εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να χρεώνει την προσωρινή ακινησία των Ι.Χ.

Το σχέδιο θα προέβλεπε την επιβολή φόρου στην προσωρινή ακινησία των Ι.Χ. με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η εισήγηση που έχει κατατεθεί στο ΥΠΟΙΚ προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου σε κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. που καταθέτει πινακίδες του αυτοκινήτου του στην Εφορία.

Πώς σχολίασε ο Γιώργος Βουλγαράκης την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα ακίνητα Ι.Χ.

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει ακόμα και την ακινησία των Ι.Χ.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο φέρεται να σχεδιάζει την επιβολή φόρου στην προσωρινή ακινησία των Ι.Χ. με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία σκαφών αναψυχής.

Η εισήγηση που έχει κατατεθεί στο ΥΠΟΙΚ προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου σε κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. που καταθέτει πινακίδες του αυτοκινήτου του στην Εφορία.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε εντυπωσιάσει το πανελλήνιο με τη θεωρία του για το “ηθικό” και το “νόμιμο”, ξέσπασε κατά της κυβέρνησης με όχι και τόσο κόσμιο τρόπο.

“Αν έχεις αυτοκίνητο, έχεις τεκμήριο.Αν καταθέσεις πινακίδες, θα βάλουν τέλος ακινησίας! Ήθελα να ξέρα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά;” έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Αν έχεις αυτοκίνητο, έχεις τεκμήριο.Αν καταθέσεις πινακίδες, θα βάλουν τέλος ακινησίας! Ήθελα να ξέρα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά;

 

news247.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 30th, 2012 at 10:41 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply