Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης

Αύγουστος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γουσίδης, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και- μεταξύ άλλων- επικεφαλής του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Γουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά νωρίς τον απορρόφησε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε αποκλειστικά για περισσότερα από 40 χρόνια.Ήταν διευθυντής στο γραφείο βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (εφημερίδες «Το Βήμα», «Τα Νέα» κτλ.) στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος και του τηλεοπτικού καναλιού «Mega» στη Μακεδονία. Υπήρξε επί δεκαετία μόνιμος συνεργάτης της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου UPI, συνεργάτης ευρωπαϊκών περιοδικών εκδόσεων.

Επί δέκα χρόνια ήταν πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (πλήρους μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων – IFJ.

Παρουσίασε πρώτος παγκοσμίως τα ευρήματα του καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα και πρόβαλλε επί δεκαετίες, από τις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» τις ερευνητικές δραστηριότητες των αρχαιολογικών κέντρων της Μακεδονίας.

Πραγματοποίησε αποστολές σε περισσότερες από σαράντα χώρες των πέντε ηπείρων, έκανε εκτενή ρεπορτάζ για τον απόδημο ελληνισμό και ήταν ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που συνάντησε, σε ένα μεγάλο οδοιπορικό, τους πρωταγωνιστές της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου -πολιτικούς πρόσφυγες- στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μετά την πτώση της δικτατορίας στη Ελλάδα το 1974.

Ήταν γνώστης των μειονοτικών θεμάτων στα Βαλκάνια και συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε πολλά «Ταξίδια Αγάπης», σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Εξέδωσε τα δημοσιογραφικού περιεχομένου βιβλία «Όπου ζεις δεν πατρίζεις», «Μάρκος Βαφειάδης –μαρτυρίες», «Φλογισμένα Βαλκάνια».

Τιμήθηκε για την δημοσιογραφική, κοινωνική και αθλητική προσφορά του από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση, από οργανώσεις και σωματεία, καθώς και με το χρυσό μετάλλιο Γραμμάτων και Τεχνών «Κύριλλος και Μεθόδιος» της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Ήταν μέλος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν “χτυπημένος” από την επάρατη νόσο.

www.Cretalive.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΥΜΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΟΥΣΙΔΗ

«Η Θεσσαλονίκη και η δημοσιογραφία πενθούν. Η πόλη μας έχασε έναν άξιο άνθρωπο, μια κορυφαία προσωπικότητα και η δημοσιογραφία έναν ακούραστο δάσκαλο, έναν άνθρωπο που δίδαξε ήθος και τίμησε το λειτούργημα του.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε και με τον κλάδο των Μ.Μ.Ε. να δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, η απώλεια του Δημήτρη Γουσίδη μοιάζει δυσαναπλήρωτη.

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 30th, 2012 at 13:02 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply