Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/FDC9AE36B5708A7A35AD6F46747704B1.jpgΤο υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και τον χρόνο υγειονομική εξέταση και πρακτικής δοκιμασία των υποψηφίων για επιλογή στα τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ως εξής:

Ειδικά Μαθήματα

10/9/2012 Αγγλικά
11/9/2012 Γερμανικά – Ελεύθερο Σχέδιο
12/9/2012 Γραμμικό Σχέδιο – Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων
13/9/2012 Ισπανικά – Αρμονία
14/9/2012 Γαλλικά

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 15:30 εκτός των μαθημάτων του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία ορίζεται ως ώρα έναρξης η 12:30.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες, εκτός των μαθημάτων: Ελεύθερο Σχέδιο και και Γραμμικό Σχέδιο για τα οποία ορίζεται σε έξι (6) ώρες και Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ιικανοτήτων είκοσι (20) λεπτά περίπου. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία για τα ΤΕΦΑΑ

Ο χρόνος υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα ΤΕΦΑΑ ορίζεται από 10/9 μέχρι 14/9/2012 κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων.

Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και η έδρα του εξεταστικού κέντρου που εξετάζονται στα λοιπά μαθήματα, σύμφωνα και με τα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει.

Εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο, 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Νέστου 4, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6467677, 210 6430137).

Τόπος εξέτασης

Οι εξετάσεις στα μαθήματα θα διενεργηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.

Ειδικά για το μάθημα της Αρμονίας οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας. Ειδικά επίσης, για το μάθημα του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα άλλα ειδικά μαθήματα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:

1) Στην Αθήνα, στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη, Παλαιό Ψυχικό, τηλ.210 6725413 και 210 6718781)

2) Στη Θεσσαλονίκη, στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, Θεσσαλονίκης (Παπαναστασίου 13, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 889910-911).

Οδηγίες προς τους υποψηφίους

1) Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.

2) Για την εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70μ. και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση μολύβια, όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάχη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιχα, ξύστρα κ.λπ.).

Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιήσουν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηχανικούς σχεδιαστικούς βραχίονες για τη σχεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), υπολογιστικές μηχανές.

Για την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70μ και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση υλικά. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα.

Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.