Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Κλείδωσε» το πακέτο των 11, 5 δισ. ευρώ

Αύγουστος 29th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα στο Μαξίμου

«Κλείδωσε» το πακέτο των 11, 5 δισ. ευρώ δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Συζητήσαμε το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων» αρκέστηκε να πει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ειδική πρόνοια για κλιμακωτές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ένστολων.

Το πακέτο των νέων μέτρων θα συζητήσει ο πρωθυπουργός σήμερα Τετάρτη με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Η ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ και το Golden Hall (Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης) αναμένεται να είναι οι πρώτες γρήγορες αποκρατικοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), δηλαδή των κυρίων Τάκη Αθανασόπουλου και Γιάννη Εμίρη, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε στους επικεφαλής του ταμείου ότι σύντομα θα αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις έτσι ώστε να συνεχιστούν χωρίς καθυστερήσεις (όπως προβλήματα Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ΟΠΑΠ και άλλα).

Κορυφαία πηγή του ταμείου αποκρατικοποιήσεων  δήλωσε στο protothema.gr ότι η κατάληξη του διαγωνισμού για το Golden Hall θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα με κατακύρωση σε έναν από τους τρεις ενδιαφερόμενους, ενώ σε ερώτηση για το εάν συνεχίζει να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη  ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ η απάντηση ήταν ότι υπάρχουν 14 πολυεθνικοί όμιλοι οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το αρχικό τους ενδιαφέρον και δεν ξέρουμε να υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτό.

Γιώργος Ι. Δημητρομανωλάκης

This entry was posted on Τετάρτη, Αύγουστος 29th, 2012 at 11:38 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply