http://4.bp.blogspot.com/-hBuiHr1zw0g/UD7NABt8IHI/AAAAAAAAys4/ybUx8xVS4uI/s1600/28_8_2012_b.JPGΜε την συμμετοχή μεγάλου αριθμού γεωργοκτηνοτρόφων, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γρεβενών, έκλεισε τις εργασίες της η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Γρεβενών και η Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας με θέμα: «Προοπτικές εξέλιξης του πρωτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα» και κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Σαμαρίνας.

Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει στην πράξη ότι ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας, ο οποίος παρά το ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τα οποία ετέθησαν στον κ. Υπουργό, μπορεί να αλλάξει την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας. Αυτό το οποίο τονίσθηκε από όλους είναι ότι το Υπουργείο άμεσα πρέπει, με εντατικούς ελέγχους, να προχωρήσει στην πάταξη της νοθείας των προϊόντων, με τα παράνομα εισαγόμενα προϊόντα.

Ζητήθηκε επίσης να τεθεί στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου η χρηματοδότηση των κτηνοτρόφων, με τρόπο που θα ορίσει το ίδιο, έτσι ώστε να προμηθευτούν έγκαιρα τις ζωοτροφές ενόψει της χειμερινής περιόδου, ενώ τέθηκαν και ζητήματα τα οποία αφορούν την γεωργία και τα προβλήματα που υπάρχουν.
«Βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο κτηνοτροφικό χωριό της χώρας, στην πιο κτηνοτροφική περιοχή της Ελλάδας, στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών, σε μία περιοχή που έχει τα περισσότερα βιολογικά προϊόντα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στο σύντομο χαιρετισμό του.

Το 14% της παραγωγής του τόπου μας είναι βιολογική, με ποιοτικά προϊόντα. Στόχος μας είναι τα προϊόντα αυτά να τα καθιερώσουμε, να τα κάνουμε γνωστά ώστε να αποτελούν σημείο αναφοράς για τον τόπο μας». Ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την παρουσία του στην ημερίδα, καθώς και τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Κοψαχείλη για την συμβολή του στην παρουσία του Υπουργού και τόνισε ότι «ο πρωτογενής τομέας, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, θα αποτελέσει τον μοχλό που θα δώσει ανάπτυξη και ώθηση στην οικονομία. Στόχος όλων μας είναι η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας έτσι ώστε να μειωθούν τα εισαγόμενα προϊόντα».

Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην ημερίδα. «Η παρουσία σας τόνισε δείχνει το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά σας. Βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να θέσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον κ. Υπουργό. Κάνουμε σήμερα το πρώτο βήμα θα ακολουθήσουν και άλλα. Ως Δήμος θα είμαστε πάντα δίπλα στους γεωργοκτηνοτρόφους του Δήμου μας».

«Από την Σαμαρίνα, την πρωτεύουσα του βλαχόφωνου Ελληνισμού, το κέντρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων όπου τους καλοκαιρινούς μήνες κτυπά η καρδιά της Ελληνικής κτηνοτροφίας» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση να σταθεί στα πόδια της αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να εργασθούμε με σχέδιο και υπομονή και να είμαστε ενωμένοι, ενώ τόνισε ότι η στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές: Γρεβενών κ.Τιμολέων Κοψαχείλης, Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Χαρούμενος Πασχάλης, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας κ. Γεώργιος Λιούπας.

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι: κα Αικατερίνη Πέτρου κ.κ. Ιωάννης Νασίκας, Αθανάσιος Τσακστάρας, Ελευθέριος Χατζηγεωργίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Παλάσκας και Βάϊος Κόραβος.

Παρέστησαν επίσης πρόεδροι κτηνοτροφικών συλλόγων από την Βόρεια Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.