Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέντε πολιτικά πρόσωπα στον οικονομικό Εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη

Αύγουστος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποιες είναι οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες Ρουμελιώτη στους New York Times

Πέντε πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην υπουργοί, θα εξεταστούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη την ερχόμενη βδομάδα, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην εφημερίδα New York Times.

Μετά την εξέταση των πολιτικών προσώπων, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν η δικογραφία θα αποσταλεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε το Ταμείο γνώριζε από το 2009 πως το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής “ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί” καθώς “δεν υπήρχε κανένα παράδειγμα επιτυχίας”.

Επιπλέον, ο κ. Ρουμελιώτης σημείωσε πως, παρά την αποτυχία της Αθήνας στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η τρόικα υποτίμησε τις συνέπειες του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην ελληνική οικονομία.

Η απόφαση να κληθούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως μάρτυρες, προέκυψε μετά την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη την περασμένη εβδομάδα και τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σχετικά.\

 

news247.gr

This entry was posted on Τρίτη, Αύγουστος 28th, 2012 at 10:41 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply